Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kripto para piyasalarında mevcut durum çevrimiçi etkinlikte masaya yatırılacak

Kripto para piyasalarında mevcut durum çevrimiçi etkinlikte masaya yatırılacak
REKLAM ALANI
23.03.2021
A+
A-

Kriptomeda iş birliği ile “Kripto Para Piyasalarında Mevcut Durum ve Beklenen Regülasyonlar” teması ile 17 Şubat, saat 11.00’de gerçekleştirecek. Etkinliğe, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da katılacak.

Sentez Medya, e-Safe Digital markası altındaki üçüncü video konferans etkinliğini, Kriptomeda iş birliği ile “Kripto Para Piyasalarında Mevcut Durum ve Beklenen Regülasyonlar” teması ile 17 Şubat, saat 11.00’de gerçekleştirecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın da konuk olacağı etkinlikte, kr  ipto para ekosisteminin tüm kesimleri temsil edilecek. Kamu, üretici, tüketici, medya ve akademik dünyayı temsilen etkinliğe katılacak konuşmacılar, kripto para konusunu çok farklı yönleri ile ele alacak.

Etkinliğin moderatörlüğünü, e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri Başkanı Musa Savaş üstlenecek. Etkinlikte yer alacak diğer konuşmacılar ise şu isimler olacak:

  • Eray Dengiz, Kriptomeda Kurucusu
  • İsmail Hakkı Polat, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi
  • Tansel Kaya, The Mindstone Blockchain Labs, Yönetici Ortak
  • Sima Baktas, Avukat, GlobalB Hukuk Ofisi Kurucusu
  • Kemal Hiçyılmaz, Kriptopara Uzmanı

 Beklenen Mevzuatlar Piyasaları Rahatlatacak

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de halihazırda kripto para ile ilgili yayınlanmış ve konuyu tüm boyutları ile ele alan kapsayıcı bir mevzuat bulunmuyor. Bununla birlikte kamu otoriteleri bir süredir bu konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Kripto para kavramı, diğer para birimlerinden farklı olarak, para piyasaları ile ilgili kamu kurumlarının yanı sıra konunun bilişim boyutunu da içeriyor olması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) gibi kurumları da bu ekosistemin doğal bir paydaşı haline getiriyor. Kripto paraların, bağımsız bireyler tarafından madencilik yöntemi ile çıkartılıyor olması ise konunun etik boyutunu gündeme getiriyor. Tüm bu hususlar da kanun koyucular açısından mevzuat hazırlama problemini daha da karmaşık hale getiriyor. Konunun uzmanları ise kripto para konusunda çıkartılacak bir mevzuatın piyasaları büyük ölçüde rahatlatacağını söylüyor.

Tüm bu konular ve daha fazlası e-Safe Digital’in 17 Şubat’ta gerçekleştireceği etkinlikte ele alınacak.

Etkinlik, e-Safe Digital’in https://www.youtube.com/e-safeorg adresindeki Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI