Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TÜSİKON GENEL BAŞKANI ORHAN BEŞİKTEPE’NİN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

TÜSİKON GENEL BAŞKANI ORHAN BEŞİKTEPE’NİN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
05.04.2021
A+
A-

Türkiye Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, Hukuk devletinin temel ögelerinden savunma işlevini yerine getiren avukatlarımız, bireyleri hakları konusunda bilgilendirip, yönlendirerek ve bu hakların alınıp korunmasında yardımcı olarak değerli bir görevi yerine getirmektedirler.

Toplumların huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmelerinin temel şartlarından birisi de, adaletin sağlanmasıdır.
Adalet, tüm insanların ortak talebi ve beklentisi olmakla birlikte en temel insan hakkıdır. Yargı sisteminin ayrılmaz bir parçası ve savunma makamının temsilcisi olan avukatlarımız, yargının ve hak aramanın temel unsurlarıdır.

Hakların korunmasında ve adaletin tecellisinde önemli bir görevi ifa eden avukatlarımız, demokrasinin işlemesinde büyük bir sorumluluğu da yerine getirmektedirler.
Avukatlarımız, üstlendikleri bu önemli görevle, adaletin sağlanmasına hizmet ettikleri gibi, vatandaşlarımızın devlete olan güvenlerini pekiştirmekte, vatandaş-devlet ilişkilerinin güven ortamında yürütülmesine de katkıda bulunmaktadır.

Bireylerin ve toplumun hakkını savunarak, adaletin sağlanmasında etkin işlev üstlenen, her koşul ve ortamda onurlu ve saygın mesleklerini yürüten avukatlarımızın Avukatlar Günü’nü kutluyor, sağlık, afiyet ve mutluluklar diliyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI