Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TÜSİKON GENEL BAŞKANI ORHAN BEŞİKTEPE ‘NİN “KÛT’ÜL-AMÂRE ZAFERİ” KUTLAMA MESAJI

TÜSİKON GENEL BAŞKANI ORHAN BEŞİKTEPE ‘NİN “KÛT’ÜL-AMÂRE ZAFERİ” KUTLAMA MESAJI
REKLAM ALANI

Türkiye Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, Kût’ül-Amâre Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Kût’ül-Amâre’nin Çanakkale’den sonra Osmanlı ordusunun İngilizlere karşı kazandığı ikinci büyük zaferi olduğunu hatırlatan Başkan Beşiktepe , “Kut’ül Amare, zor şartlar ve imkânsızlıklar içerisinde, silahı ‘inanç’ olan ordumuzun neler başarabileceğinin en kıymetli örneklerinden bir tanesidir” dedi.

Kût’ül-Amâre Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Türkiye Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, Kût’ül-Amâre’nin tarihimiz için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu aktardı.

Başkan Beşiktepe ’nin mesajı şu şekilde; “Kût’ül-Amâre, Osmanlı Ordusu’nun Birinci Dünya Savaşı’nda çarpıştığı önemli cephelerden biridir ve İngilizler’in, Çanakkale’den sonra Kût’ül Amâre’de de Osmanlı Ordusu’na ikinci kez mağlup olduğu önemli bir dönüm noktasıdır. Tarih de bu olayı yazmak için kelime bulmakta güçlük çekmiştir. Zira yenilgileri ve kayıpları çok ağır olmuştur. Osmanlı Cihan Devleti’nin emperyalistler tarafından dört koldan kuşatıldığı bir dönemde 350 subay ile 10 bin asker şehit verdik. Buna karşılık İngilizlerin 5’i general, 481’i subay 13 bin 300 askerinin esir olmasıyla tüm dünya şaşkına dönmüştür. Osmanlı Devleti’nin 105 yıl önce İngiliz kuvvetleri ve müttefiklerine karşı kazandığı Kût’ül Amâre Zaferi işte bu tarihi anlarıyla büyük bir öneme sahiptir. Kût’ül Amâre Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı ordusunun Çanakkale’den sonra kazandığı eşsiz ikinci bir zaferdir ve zor şartlar ve imkânsızlıklar içerisinde, silahı ‘inanç’ olan ordumuzun neler başarabileceğinin en kıymetli örneklerinden bir tanesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; tarihi zaferlerle dolu şanlı ordumuzun destanlarından olan Kut’ül Amare Zaferi’nin 105’ncı yıl dönümünde tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI