Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Biz sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz…

Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Biz sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz…
REKLAM ALANI
12.11.2021
A+
A-

Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Biz sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz…

Irak yönetimine, Emperyalizme, peşmergeye İnat KERKÜK TÜRK’TÜR TÜRK KALACAK 🇹🇷 🇹🇷

YÜZYILLARDIR TÜRK YURDU OLAN KERKÜK PEŞMERGE’YE TESLİM EDİLİYOR!

25 Kasım’da Kerkük’e girecek olan Peşmerge Kerkük’teki Türk varlığı, Türk tarihi ve Türk geleceği için hayati tehlike oluşturuyor.

Irak’ın Kuzeyi Bölgesel Yönetim hükümeti tarafından kılıfına uydurarak güvenlik adı altında her ne hikmetse sadece geceleri şehrin girişinde suni çatışmalar yaratarak Işid/Daeş tehdidini öne süren ve Peşmerge’nin gerekli olduğu algısını yaratan Barzani güçleri kadim bir Türk şehri olan Kerkük’ü adım adım ele geçirme peşinde.

Bölgede Araplar’dan sonra ikinci en büyük nüfus olan, Kerkük’te ise asli unsur olan Türkmenler yıllardır sistematik şekilde yıldırma politikalarıyla hem Kerkük’ten hem de bölgeden temizlenmek isteniyor.

Merkezi hükümette hâlihazırda son derece az şekilde temsil edilen Türkmen soydaşlarımız şimdi bir de yurtlarının Peşmerge tarafından işgal edilmesi tehlikesi ile baş başa kaldı.

Türkiye bu konuya diplomatik yönden acilen eğilmeli ve somut adımlar atarak Türk yurdu Kerkük’ün Peşmerge işgaline girmesine izin vermemelidir!

Kerkük siyaset üstü bir beka meselesidir.
Kerkük Vatandır.

Karabağ ne ise Kerkük de o’dur!
Kerkük Türk’tür, TÜRK Kalacak!

Turan Teşkilatı olarak tüm teşkilatlarimizla Irak Türkmen Cephesi ve Türkmen Kardeşlerimizin yanındayız.

Neslihan YÜRÜKSOY
Turan Teşkilatı Genel Başkanı

REKLAM ALANI