Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Toruntay, Öz Taşıma İş Sendikası 9. Kuruluş Yıl Dönümü Sebebiyle Basın Açıklaması Yayınladı

Toruntay, Öz Taşıma İş Sendikası 9. Kuruluş Yıl Dönümü Sebebiyle Basın Açıklaması Yayınladı
REKLAM ALANI
20.11.2021
A+
A-

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay , Öz Taşıma İş Sendikası 9. Kuruluş Yıl Dönemi
Sebebiyle Basın Açıklaması Yayımladı.

Açıklama yok.

Toruntay , “Dünya emek hareketinin saygın ve etkin bir üyesi olan HAK-İŞ Konfederasyonu, yarım yüzyıla yaklaşan tarihiyle, geçmişinden aldığı azim, kararlılık ve sabırla inandığı yolda yürümeye devam ediyor. HAK-İŞ Konfederasyonu bugün bütün işkollarındaki sendikaları, 81 İl başkanlığı, KKTC Temsilciliği ve yüz binlerle milyona yürüyen büyük HAK-İŞ ailesiyle, ülkemizin en büyük konfederasyonlarından birisidir.” dedi.

Açıklama yok.

Öz Taşıma-İş Sendikası’nın, 21 Kasım 2012 tarihinde kurularak Türkiye’nin en büyük Konfederasyonlarından olan HAK-İŞ Konfederasyonu’nun bünyesinde yer aldığını belirten Toruntay şunları kaydetti:

Açıklama yok.

“Bugün Sendikamızın 9.Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın onurunu, heyecanını, haklı gurunu yaşıyoruz. Biz işkolumuzda çalışan işçilerin çoğunluğunun sendikalı ve toplu sözleşmeden yararlanır hale getirmek için çabalıyoruz.

Açıklama yok.

Sendikamız, kurulduğu günden bugüne kadar geçen zamanda ülkemizin dört bir yanında kadını erkeği, genci yaşlısı işçilerin alın teri, emeği, özverisi ve mücadelesi ile bugünlere gelmiştir. Millet sevgisi, vatan sevdası ve hizmet aşkıyla; milli değerlerimizi ve işçilerin haklarını koruyup, mutlu, huzurlu ve refah içinde bir çalışma hayatı için, birlik, beraberlik ve huzurlu bir toplum için mücadele etmiştir.

Açıklama yok.

Bizim Öz Taşıma İş Sendikası Ailesi olarak bizim misyonumuz, duruşumuz ve istikametimiz var. İlkemiz öncelikle işçimiz diyerek; yol gösteren, hak eden ama hak ettiğini mutlaka alan bir sendikacılık anlayışıyla, sadece işkolumuzdaki değil tüm işçilerin sorunlarının çözümü ve haklarının geliştirilmesi için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Tarihindeki sayısız örnekte gösterdiği gibi, sendikal mücadelede dayanışmanın yükseltilmesinden yanadır.

Açıklama yok.

Hiç taviz vermeden ülkemizin bölünmez bütünlüğü, çocuklarımızın geleceği; ülkemiz insanlarının ve işçi kardeşlerimizin refaha kavuşmasını ve ücret adaletini sağlamak için mücadele ediyoruz.

Geldiğimiz bu noktada adına hareket ettiğimiz kardeşimizin, arkadaşımızın fikrini, talebini, arzusunu, sorununu dinlemeden sözleşme taslağı hazırlamıyor, masada müzakere etmeden imza atmıyoruz. Samimi, şeffaf, erdemli, sosyal, güçlü bir hak mücadelesinin savunucusu olarak işçilerimizle omuz omuza hareket ediyoruz.

Kuruluş yıl dönümümüzde, Hak-iş Konfederasyonu ve sendikamızın onurlu tarihinin bizlere yüklediği sorumluluğun bilinciyle emek mücadelesindeki öncü rolümüz birlik ve beraberliğimiz ile güçlenmiştir. Kimseden korkmadan, daima doğru bildiğimiz yolda ilerleyerek; üyelerimizden aldığımız güçle yürüttüğümüz hak mücadelemizde temiz, şerefli bir maziye sahip olmaktan gurur ve mutluluk duymaktayız.

Üyelerimize olan inancımızla daha güçlü, daha büyük Öz Taşıma için coşkuyla, ilk günkü azim ve kararlılıkla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

Sendikamızın 9. kuruluş yıldönümünü kutluyor, Sendikamıza ve bugüne kadar verdiğimiz hak mücadelesine emeği geçen, vefat etmiş üyelerimiz ve eski yöneticilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz.”

BİLAL ŞENKAYA –İSTANBUL

Açıklama yok.

REKLAM ALANI