Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Şehir Geneline Kuş Evleri Monte Edildi

Şehir Geneline Kuş Evleri Monte Edildi
REKLAM ALANI
05.05.2021
A+
A-

Şehir Geneline Kuş Evleri Monte Edildi

Konya Büyükşehir Belediyesi, kuşların korunmasını ve barınmasını sağlamak amacıyla şehir genelinde farklı noktalara 1.250 adet kuş evi monte etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın sahipsiz hayvanlar için merhamet yuvası bir şehir olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde belli noktalara kuş evleri monte ederek kuşlar için sıcak yuva oluşturuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da yaşayan bütün canlılara sahip çıktıklarını belirterek, Selçuklu ve Osmanlı’dan bugüne önemli bir yere sahip olan kuş evleri kültürünü Konya’da yaşattıklarını söyledi.

Başkan Altay, şehir genelini kuş evleriyle donattıklarını ifade ederek, “Geçtiğimiz günlerde düzenlemiş olduğumuz Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin en zarif örneklerinin yansıtıldığı ‘Kuş Evleri’ sergimizin ardından şehrimizde farkındalık oluşturmak ve kuşlara sıcak bir yuva kazandırmak amacıyla; caddeler, mezarlıklar parklar gibi noktalara 1.250 kuş evini astık. Sahipsiz hayvanlar için merhamet yuvası olan Konya’mızda tüm yaratılanları yaratandan ötürü seviyoruz. Tüm hemşehrilerimizden tam kapanma sürecinde kapılarının önlerine bir kap su, bir avuç yem ile sokak hayvanlarına destek olmalarını da rica ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=7924

REKLAM ALANI