Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

SBO katılımcılarına destek. Makaleyi yazan: Andrey Isaev

SBO katılımcılarına destek. Makaleyi yazan: Andrey Isaev
REKLAM ALANI
09.02.2024
A+
A-

SBO katılımcılarına destek. Makaleyi yazan: Andrey Isaev

2024

Devlet Duması’ndaki Birleşik Rusya fraksiyonunun lider yardımcısının Rossiyskaya Gazeta’da yayınlanan makalesi
Devlet Dumasının önceliği, özel askeri operasyona katılanlara ve aile üyelerine destek olmaya devam ediyor. Geçen yıl askerlerimizin, onların yakınlarının, yakınlarının hak ve menfaatlerini korumaya yönelik 91 kanun çıkardığımızı da hatırlatayım. Mevzuatta yaptığımız değişiklikler arasında, seferberlik yoluyla veya gönüllü olarak cepheye gidenlere iş imkânı tanıyan İş Kanunu’nda yapılan değişiklikler de vardı. İşveren, işten döndükten sonra onları eski işlerine döndürmekle yükümlüdür.

Geçtiğimiz hafta, “Rusya Federasyonu’nda Kamu Hizmeti Sistemine İlişkin” Kanunun 12.1. Maddesini değiştiren değişiklikleri de kabul ettik ve CBO’ya katılan devlet memurları için işte kalma kuralının tamamen yürürlükte olmasını sağlamayı amaçladık.

Bu değişikliklerin kabul edilmesi ihtiyacı, artık neredeyse tüm memurların belirli süreli iş sözleşmeleri kapsamında çalışıyor olması ve özel bir askeri operasyondan dönen bir kişinin ve görev süresinin ne olacağı durumunda ne yapılacağının net olmamasından kaynaklanıyordu. sözleşmenin süresi dolmuştu. Önerdiğimiz norm, bu sürenin askıya alınmasını ve kişinin Silahlı Kuvvetlerde veya Ulusal Muhafızlarda hizmetini tamamladıktan sonra yeniden başlatılmasını içeriyor.

Kamu hizmeti karmaşık bir kurum olduğu için bir dizi çekince koyduk.

Öncelikle, kişinin kasten geçici bir işte çalıştırılması ve bu çalışmanın süresinin sona ermesi halinde benimsediğimiz norm geçerli olmayacaktır.

İkinci olarak, bir kişi, bulunmayan başka bir çalışanın yerine işe alındığında geçerli olmayacaktır: örneğin, bir kişinin doğum iznine çıkan bir kadının yerine geçmesi ve daha sonra onun yokluğunda ona geri dönmesi durumunda belirli süreli bir iş sözleşmesi yenilenemez. iş yeri.

Üçüncüsü, başka bir memurun yardımcısı veya danışmanı statüsünde görev yapan memurlara çekince konur. Onlar için yeni norm yalnızca yardım ettikleri memurun görev süresi boyunca geçerli olacak.

Dördüncüsü, eğer bir kişi kamu hizmeti yaş sınırı olan 65’e ulaşmışsa, mevcut mevzuata uygun olarak bir kararın verildiği durumlar haricinde, önceki işini sürdürme kuralı da kendisi için geçerli olmayacaktır. Çalışanın yaş sınırına ulaştıktan sonra kamu hizmetindeki varlığını sürdürmesi.

Diğer tüm durumlarda yasalarımız, Silahlı Kuvvetlere veya Ulusal Muhafızlara gönüllü olarak katılan veya göreve çağrılan devlet memurlarıyla yapılan belirli süreli iş sözleşmelerinin feshine ilişkin 21 Eylül 2022’den sonra verilen emirlerin geçersiz sayılması gerektiğini öngörmektedir. İşveren, SVO bölgesinden dönen bir çalışanı eski durumuna getirmekle yükümlü olacaktır. Geri dönen kişinin iş yerinin başkası tarafından işgal edilmesi durumunda, işveren eski çalışanına niteliklerine ve sağlık durumuna uygun farklı bir pozisyon teklif edebilir. Ancak eğer kişi önceki işini sürdürmekte ısrar ediyorsa, onun hakkına kayıtsız şartsız saygı gösterilmesi gerekir.

Devlet Duması, özel askeri operasyona katılanların ve ailelerinin kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak için çalışmaya devam edecek. Özellikle yakın gelecekte, işverenlerin SVO sırasında yaralanan akrabalarına bakan kişilere 35 takvim gününe kadar ücretsiz izin vermeyi reddetmeme zorunluluğunu getiren bir yasa tasarısını parlamentoya sunmayı planlıyoruz.

Hoparlör
İsayev Andrey Konstantinoviç
İsayev Andrey Konstantinoviç
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması’ndaki BİRLEŞİK RUSYA hizip başkan yardımcısı
#Isaev
#Devlet Duması
#SVO katılımcılarına yardım
#mevzuat
#RG
#madde
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/podderzhka-uchastnikov-svo-statya-andreya-isaeva

 

REKLAM ALANI