Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Pakistan İslam Cumhuriyeti Ordusu Genelkurmay Başkanı Komitesi Başkanı General Sohir Shamshad ile görüşme

Pakistan İslam Cumhuriyeti Ordusu Genelkurmay Başkanı Komitesi Başkanı General Sohir Shamshad ile görüşme
REKLAM ALANI
31.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

Pakistan İslam Cumhuriyeti Ordusu Genelkurmay Başkanı Komitesi Başkanı General Sohir Shamshad ile görüşme

2023 , Duşanbe şehri

 

 

 

Bugün Ulusal Barış ve Birlik Kurucusu, Ulusun Lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Pakistan İslam Cumhuriyeti Ordusu Genelkurmay Başkanı General Sohir Shamshad, bugün Ankara’da kabul edildi. Ulus Sarayı.

Toplantıda, Tacikistan ile Pakistan arasında güvenlik ve savunma alanı da dahil olmak üzere dostane ilişkilerin ve çok yönlü işbirliğinin mevcut durumu ve beklentileri tartışıldı.

 

 

 

 

Vurgulandığı gibi Tacikistan ve Pakistan, enerji, ulaştırma ve iletişimin yanı sıra kültürel, insani ve güvenlik işbirliğini de içeren siyasi, ekonomik ve ticari alanlarda önemli işbirlikleri kurdu.

Devlet Başkanımız, tarafların siyasi ilişkilerinin mevcut etkin sürecinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, iki ülke arasındaki güven ve itimat düzeyini en üst düzeyde değerlendirdi.

Milletin lideri, iki ülkenin güvenlik ve savunma alanlarında iş birliğine vurgu yapmanın yanı sıra, bu süreçte tarafların sektör yapılarının temsilcilerinin iki ülke mahkemelerine sürekli temas halinde olmasını yorumladı.

 

 

 

 

Taraflar, modern zamanların rahatsız edici süreçlerine değinerek, terörle mücadele, aşırıcılık, uyuşturucu üretimi ve yasa dışı dolaşımı, ulusötesi suçlar ve tarafları ilgilendiren diğer konularda işbirliklerinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

 

 

 

Toplantıda Afganistan’daki durum da dahil olmak üzere acil uluslararası ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

FacebookTwitter

kaynak:http://www.president.tj/node/31375?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI