Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Orhan Ölmez’in baba hasreti

Orhan Ölmez’in baba hasreti
REKLAM ALANI
24.12.2021
A+
A-

Antalya’da doğan anne tarafından Manisa’lı, baba tarafından Sivas’lı olan başarılı sanatçı Orhan Ölmez, yeni şarkısı “Gurbet Elden Selam Olsun – Sivas” ile sevenleriyle buluştu.
Orhan Ölmez, bir süre önce yayınladığı türkü albümünde Sivas’a kendi yazdığı ve bestelediği bir türkü ile selam göndermiş ve kısa sürede çok sevilmişti, şimdi ise; bu türküyü daha duygusal, daha etkili ve bambaşka bir düzenleme ile sevenleriyle yeniden buluşturdu.
Türkünün uluslararası müzikal ritim birim ölçütü olan “BPM” değeri Sivas’ın plaka numarasına bir gönderme anlamında “58 BPM” olarak belirlendi. Türk müziğinin değerlisi Orhan Ölmez, hem türkünün duygusunu doğru yansıtabilmeyi hem de teknik olarak memleketi Sivas’ı bir şekilde düzenlemeye katmayı amaçladı.
Babasını küçük yaşlarda kaybeden ve hayatının büyük kısmını baba hasretiyle geçiren Orhan Ölmez, duygularını ise şu sözlerle dile getirdi:
“Bu türkü her yere yazıldı. Bu türkü ev diyebileceğim her yere özlem dolu bir selam aslında. Bu türkü; tüm ilçelere, tüm kasabalara, köylere, tüm Anadolu’ya, tüm Türkiye’ye, size, kalbinize yazıldı. Konserlerde, etkinliklerde ben neredeysem oraya kolayca uyarlanıp seslendirebileceğim bir türkü. Hep bir ağızdan kucaklaşarak bol bol söylemek dileğiyle…”
İlk albümünden önce Özcan Deniz, Reyhan Karaca, Hüseyin Turan, Baha gibi müzik sektörünün değerli birçok ismine gitarı ve bağlaması ile eşlik eden Orhan Ölmez’in yeni şarkısı “Gurbet Elden Selam Olsun – Sivas” ile tüm müzik platformlarında ve klibi Ölmez Müzik kanalında yayında.

MUSTAFA DENİZ

KLİP LİNKİ!

 

REKLAM ALANI