Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi Geceyi Dağlıca’da Geçirdi, Bayram Namazını Mehmetçik ile Kıldı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi Geceyi Dağlıca’da Geçirdi, Bayram Namazını Mehmetçik ile Kıldı
REKLAM ALANI
09.07.2022
A+
A-

 

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi Geceyi Dağlıca’da Geçirdi, Bayram Namazını Mehmetçik ile Kıldı
09.07.2022

 

 

 

Haberin Fotoğrafları
D26.jpg
D27.jpg
D30.jpg
4095A7AD-1D54-4D96-AA57-BD4D8E517CF6.jpg
D1.jpg
D2.jpg
D5.jpg
D6.jpg
D7.jpg
D8.jpg
D9.jpg
D10.jpg
D011.jpg
D11.jpg
D12.jpg
D13.jpg
D14.jpg
D15.jpg
D017.jpg
D018.jpg
D18.jpg
D19.jpg
D20.jpg
D21.jpg
D22.jpg
D23.jpg
D24.jpg
D25.jpg
D26.jpg
D27.jpg
D30.jpg
4095A7AD-1D54-4D96-AA57-BD4D8E517CF6.jpg
D1.jpg
D2.jpg

 

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile dün ilk olarak Suriye sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Suriye sınırı boyunca alınan fiziki güvenlik tedbirlerini helikopterle havadan inceleyen Bakan Akar, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu ile 8’inci Hudut Bölük Komutanlığına gitti. Son dönemde Suriye’nin kuzeyinde artan terör saldırılarına ilişkin bilgi alan, sınır hattında alınan güvenlik tedbirlerini yerinde inceleyen ve talimatlar veren Bakan Akar gece yarısı ise Hakkâri’ye gitti.

Selahaddin Eyyübi Havalimanı’nda Vali İdris Akbıyık, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar, beraberindeki Komutanlarla Yüksekova’ya bağlı Dağlıca’daki 1450 rakımlı 4’üncü Hudut Tabur Komutanlığına geçti.

Geceyi, bir dönem teröristlerin “Girilemez” dediği bölgede geçiren Bakan Akar, bayram namazını da Mehmetçik ile kıldı.

Daha sonra hudut kartalları ile bayramlaşan Bakan Akar, “Burada görev yapmak büyük bir şeref. Geçmişe bakıldığında burada çok ciddi mücadeleler verildi ve bölge teröristlerden temizlendi.” diye konuştu.

Şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere şifa dileklerini ileten Bakan Akar, şunları söyledi:

“Terörle mücadelemiz bitmedi, devam ediyor. Gerek yurt içi gerekse sınır ötesinde kahramanca gerçekleştirilen mücadelenin en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Teröristlerin adı ne olursa olsun, ister PKK/YPG/PYD ister DEAŞ ister FETÖ olsun, terörle mücadelemiz sürecek. Bunlara kim destek sağlarsa sağlasın ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışı’ ile onlara fırsat vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz.”

TEK HEDEFİMİZ TERÖRİSTLER

Hudutların ve vatandaşların güvenliğinin önemine vurgu yapan Bakan Akar, “Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız. Biz sadece hudutlarımızın ve 85 milyon vatandaşımızın güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz.” diye konuştu.

“Tek hedefimiz teröristlerdir.” diyen Bakan Akar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarih boyunca herhangi bir etnik, mezhepsel, dinî grupla mücadelesinin olmadığına dikkati çekti. Bazılarının TSK’nın operasyonlarını istismar etmeye çalıştığını belirten Bakan Akar, “Sanki terör örgütü PKK, Kürt kardeşlerimizin temsilcisiymiş gibi bazıları operasyonlarımızı istismar etmeye çalışıyor. Bizim mücadelemiz terörle, teröristle. Teröristlerin sonunu getirmek için elimizden gelen gayreti gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

ASKER AİLELERİNİ ARADI

Konuşmasının ardından personelle bayramlaşan Bakan Akar ve Komutanlar daha sonra yemekhaneye geçerek Mehmetçik ile kahvaltı yaptı.

Askerlerle birlikte oturan Bakan Akar, onlarla sohbet etti. Askerlerin henüz ailelerinin bayramını kutlamadıklarını öğrenen Bakan Akar, telefonundan asker ailelerini arayıp görüşerek ailelerin bayramlarını tebrik etti.

Telefonun diğer ucundaki aileler Bakan Akar’ın sesini duymaktan memnun olduklarını belirterek “Sizlerle gurur duyuyoruz. Allah sizden razı olsun. Dualarımız sizlerle ve evlatlarımızla.” ifadelerini kullandı.

Bakan Akar da asker ailelerine “Evlatlarınız, evlatlarımız hepsi zımba gibi görevlerinin başında, milletinin emrinde. Vatanımız, milletimiz için görevlerini başarıyla yerine getiriyorlar. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır.” dedi.

 

MSB

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/972022-80805

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI