Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Başkanlığında Video Telekonferans Toplantısı Düzenlendi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Başkanlığında Video Telekonferans Toplantısı Düzenlendi
REKLAM ALANI
13.12.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Başkanlığında Video Telekonferans Toplantısı Düzenlendi

 

 

 

12.12.2022

Haberin Fotoğrafları
2 (1).jpg
3 (1).jpg
5.jpg
1 (2).jpg
2 (1).jpg
3 (1).jpg
5.jpg
1 (2).jpg
2 (1).jpg
3 (1).jpg

 

 

 

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında TSK Komuta Kademesi ve birlik komutanlarının katılımıyla video telekonferans toplantısı düzenlendi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu ve Şuay Alpay ile birlik komutanlarının katıldığı toplantıda Bakan Akar, faaliyetler ile sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı talimatlar verdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin “Hudut namustur” anlayışıyla hudutların güvenliğini sağladığını, terörü kaynağında yok etme stratejisi ile yurt içinde ve sınır ötesinde başta PKK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadele ettiğini ifade eden Bakan Akar, “Denizlerimizde ve semalarımızdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla korumakta; aynı zamanda yedi iklim üç kıtaya barış, huzur ve adaleti götüren atalarımızdan aldığımız ilhamla, bölge ve dünya barışına katkıda bulunmak için de büyük gayret göstermekteyiz.” diye konuştu.

Son dönemde Ege ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere de değinen Bakan Akar, “Yunanistan akıl, mantık ve hukuk dışı talep ve iddialarla, sürekli provokatif eylem ve saldırgan söylemlerle gerginliği artırmak için her türlü girişimde bulunmaktadır.” ifadesini kullandı.

Yunanistan’ın yaptığı her türlü haksız, hukuksuz eyleme mütekabiliyet kapsamında diplomatik alanda ve sahada gerekli karşılığın verildiğini belirten Bakan Akar, şunları söyledi:

“Herhangi bir oldubittiye müsaade etmemiz asla mümkün değil. Beklentimiz, bazı Yunan siyasilerin ve askerî şahısların iç politik amaçlarla uzlaşmaz ve kışkırtıcı tavırlarından derhâl vazgeçmeleri, problemlerin diyalog yoluyla çözümüne odaklanmaları ve tarihten ders almalarıdır. Yarınlarının iyi olmasını isteyenler, dünün ve bugünün yanlışlarından dönmelidirler.”

ALET OLUYORLAR

Bakan Akar, “kimyasal silah” iddiasına karşı yaptıkları açıklamalara rağmen bu “iftiraları atmaya” devam edenlerin olduğunu belirterek, “Kara Kuvvetleri Komutanlığından giden heyetimiz bölgede incelemeler yaparak numuneler topladı. Bu numuneler Sağlık Bakanlığının laboratuvarlarında uzmanlar tarafından incelendi. Sonuç olarak herhangi bir kimyasal silahla ilgili bir bulguya rastlanmadığını açık olarak raporladılar.” diye konuştu.

Bununla ilgili açıklamaları Millî Savunma Bakanlığının bütçesi görüşülürken Genel Kurulda da yaptığını hatırlatan Bakan Akar, “Bugün yine bu konuda her türlü alçaklığı yapmayı sürdüren bazı yayınlar var. Bazı milletvekilleri de bilerek veya bilmeden bunlara alet oluyorlar. Bir kez daha ifade ediyoruz ki Türk Silahlı Kuvvetlerinde kimyasal silah ve mühimmat üretilmemekte, geliştirilmemekte, stoklanmamakta, kullanılmamakta, envanterde uluslararası hukuk ve anlaşmalarla yasaklanmış hiçbir silah ve mühimmat asla bulundurulmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/12122022-38522

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI