Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Sayın Mehriban Aliyeva, Ulusal Önder Haydar Aliyev’in fikirlerinin layıkıyla uygulanmasını sağlıyor”

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Sayın Mehriban Aliyeva, Ulusal Önder Haydar Aliyev’in fikirlerinin layıkıyla uygulanmasını sağlıyor”
REKLAM ALANI
25.02.2022
A+
A-

Ülker Piriyeva – Azerbaycan

Azerbaycan Parlamentosu Ekonomi Politikası, Sanayi ve Girişimcilik Komisyonu üyesi Milletvekili Meşhur Memmedov, “Sayın Mehriban Aliyeva, Ulusal Önder Haydar Aliyev’in fikirlerinin layıkıyla uygulanmasını sağlıyor,” diye – tarihe not düştü.

Milletvekili Meşhur Memmedov – “Azerbaycan Birinci Başkan Yardımcısı, Haydar Aliyev Vakfı Başkanı, UNESCO ve ISESCO’nun İyi Niyet Elçisi her zaman halka yakın olan Mehriban Aliyeva’nın çok yönlü faaliyetleri Azerbaycan halkının ve devletinin çıkarlarına hizmet etmektedir. Bu açıdan Azerbaycan Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısı, çeşitli alanlarda belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesine, ulusal çıkarlardan kaynaklanan stratejik açıdan önemli görevlerin gerçekleştirilmesine hizmet eden verimli faaliyeti ile halkımızın derin sempatisini ve sevgisini kazanmıştır. Uzun yıllardır hastası ve ya problemi olan vatandaş Haydar Aliyev Vakfı’na mektup yazıyor, kimsenin çağrısı cevapsız kalmıyor. Bugün Azerbaycan, benzersiz bir kalkınma modeline sahip, demokratik bir ülke olarak uluslararası düzeyde tanınmaktadır. Azerbaycan’ın geçmiş dönemde çeşitli alanlarda büyük ve tarihi başarılarını sağlayan temel faktörler vardır. Önlerinde, ulusal lider Haydar Aliyev’in kurduğu kalkınma politikasının değerli bir halefi olan Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in başarılı faaliyetleri var. Genel olarak, devletimizin ulusal çıkarlarına, modern dünyanın gerçeklerine ve zorluklarına uygun strateji ve politika, bağımsız bir devlet olarak Azerbaycan’ın sürdürülebilir kalkınmasının sağlanmasında kilit faktördür. Elbette ki, bu hususta Azerbaycan Birinci Başkan Yardımcısı, Haydar Aliyev Vakfı Başkanı, UNESCO ve ISESCO İyi Niyet Elşisi Mehriban Aliyeva’nın devletimizin milli menfaatlerine yaptığı hizmetler özellikle belirtilmelidir.

Bugün Haydar Aliyev Vakfı, Mehriban hanım Aliyeva önderliğinde milli ve manevi değerlerin korunmasına ve Azerbaycan kültürünün tanıtımına yardımcı olmuştur. Ayrıca halkın refahını artırmaya yönelik çeşitli program ve tedbirlere, bilim, eğitim, kültür, sağlık ve sporun gelişmesini sağlayan projelere destek vermiş, çocukların ve gençlerin sağlıklı, milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmelerine katkıda bulunmuştur. Haydar Aliyev Vakfı ayrıca Azerbaycan’ın uluslararası prestijini artıracak tedbirlerin uygulanmasına yardımcı olarak istisnai hizmetler yapmıştır. Vakfın eğitimle ilgili projeleri de vatandaşların eğitim haklarının daha güvenilir sağlanması amacına hizmet etmektedir.

First Lady’nin faaliyetlerinde toplumun hassas kesimlerine dikkat her zaman ön planda olmuştur. Son 16 yılda hayata geçirilen çeşitli projeler, Mehriban Aliyeva’nın sosyal ve insani faaliyetlerinin boyutunu ve bu faaliyetlerin Azerbaycan sınırları ile sınırlı olmadığını göstermektedir. Evet, yorulmak bilmeyen faaliyeti, inkar edilemez hizmeti sonucunda, milli lider Haydar Aliyev’in zengin devlet mirasının dünyaya tanıtılması için durmadan çalışan Mehriban Aliyeva, hayırsever projeleriyle ülkemiz dışındaki insanların güvenini kazandı.

First Lady’nin başlattığı misyon, büyük lider Haydar Aliyev’in, onun değerli siyasi halefi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in belirlediği stratejik siyasi rotayı uygulamaya ve bu politikayı her vatandaşın hayatında daha görünür hale getirmeye hizmet ediyor. Beş yıl önce, Cumhurbaşkanının 21 Şubat 2017 tarihli talimatıyla Mehriban Aliyeva’nın Azerbaycan Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevine atanması, toplumun sosyal düzenine dayanan tarihi bir karar olarak karşılandı. 26 Eylül 2016 tarihinde ülke genelinde yapılan referandum sonucunda kurulan bu göreve milyonların sevgisini kazanan bir kişinin atanması, Azerbaycan kamu yönetimi sisteminde niteliksel olarak yeni ve başarılı bir aşamanın başlangıcı olarak haklı olarak değerlendirildi. Mehriban Aliyeva Hanım her zaman insan faktörünü savunmuş ve toplumda hümanizm gibi değerleri güçlendirmeye çalışmıştır.

Mugamımız bugün yabancı ülkelerde sevgiyle dinleniyorsa, Mehriban Aliyeva’nın Azerbaycan mugamını dünyaya nakletmedeki rolünün bir sonucudur. Kısacası Azerbaycan’ın incilerini, Azerbaycan’ın zenginliklerini dünya zenginliklerinin bir parçası olarak uluslararası camiaya sunmaktadır. Azerbaycan’ın bir dizi kültürel örneği UNESCO’nun maddi ve kültürel miras listesine dahil edilmiştir. Aynı zamanda Mehriban Aliyeva, Azerbaycan’ın kültürel mirasının nasıl korunacağını ve geliştirileceğini bir kez daha gösteriyor. Mehriban Aliyeva’nın uluslararası arenada çelişkiler ve kaos ortamında kültürlerin birbirini inkar etmemesini, birbirine yakınlaşmasını sağladığını belirtmek isterim.

Yani eğitim, spor, kültür alanında ve genel olarak dünyada Azerbaycan’ın olumlu bir imajını oluşturmak için First Lady’nin inisiyatifiyle alınan önlemler, kamuoyunda oldukça değerlidir. Elbette bugün Azerbaycan dünyada bir spor sahası olarak biliniyor. Sporun gelişimi konusu da Mehriban Aliyeva’nın faaliyetinde özel bir yer tutmaktadır.

Mehriban Aliyeva’nın memleketi Azerbaycan’a olan büyük sevgisinden kaynaklanan faaliyetinin bu alanların gelişmesinde müstesna bir rol oynadığını özellikle belirtmek isterim. En önemlisi, faaliyeti vatana, millete, devlete, milli ve insani değerlere büyük bir bağlılık örneği olarak kabul edilmektedir. Manevi nitelikleri ve yönetim becerileri yüksek olan Mehriban Aliyeva’ya başarılar diliyorum. Kısa sürede kendisine Birinci Başkan Yardımcısı olarak verilen görevi başarıyla yerine getirdi. Başarılı projeleriyle ülkemizi daha yüksek tribünlerde temsil etmeye devam edeceğine inanıyoruz.”

REKLAM ALANI