Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

MEHMET TAŞ `DAN ‘MEVLANA HAFTASI’ MESAJI

MEHMET TAŞ `DAN  ‘MEVLANA HAFTASI’ MESAJI
REKLAM ALANI
07.12.2021
A+
A-

Profesyonel Gayrimenkul İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ünlü Siyasetçi Hayır Sever İş Adamı Mehmet Taş, ‘Mevlana Haftası’ münasebetiyle mesaj yayımladı.

Başkan Taş mesajında, her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Anadolu’nun en önemli manevi mimarlarından olan Mevlâna Celâleddin Rûmî’nin sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olduğunu belirtti.

Başkan Taş Mesajında “Büyük mutasavvıf Hz. Mevlana, 13. yüzyılda tüm insanlığa yaptığı çağrıyla, aşk, sevgi, hoşgörü ve birlik olmaya dayanan bir hayat felsefesinin yerleştirilmesinde önemli bir rol oynamıştır” ifadelerini kullanan Başkan Taş ; “Hz. Mevlana’nın ’Ne olursan ol yine gel’ söylemi bunun en büyük göstergesidir. ’Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol’ diyerek insanlığı doğruluğa ve dürüstlüğe ve çağırmıştır. Hz. Mevlana’nın değerinden hiçbir şey kaybetmemiş bu evrensel öğretileri, dünyamızı ışığıyla aydınlatmaya devam etmektedir. Onun sevgi ve hoşgörüye dayalı felsefesini ve öğretisini herkesin örnek alması umuduyla, insanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açan Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi sevgi ve rahmetle anıyoruz” diye belirtti.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI