Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mastchoh ilçesindeki “Boston-Obshoron-Zarnisor” otoyolunun işletmeye alınması

Mastchoh ilçesindeki “Boston-Obshoron-Zarnisor” otoyolunun işletmeye alınması
REKLAM ALANI
09.07.2023
A+
A-

Mastchoh ilçesindeki “Boston-Obshoron-Zarnisor” otoyolunun işletmeye alınması

.2023 Maschoh bölgesi

 

 

 

 

7 Temmuz’da ulusal barış ve birliğin kurucusu – milletin lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Sughd bölgesine yaptığı iş gezisi sırasında Boston-Obshoron-Zarnisor otoyolunu kullandı. Yolun mesafesi 38 kilometredir ve Mastchoh ilçesini, Bobojan Ghafurov ilçesinin bir dizi köyünü Gülistan şehrinin Zarnisor kasabasına bağlar.

 

 

 

Boston-Obshoron-Zarnisor yolunun yeniden inşası, Cumhuriyet Hükümeti’nin “Madencilik-Endüstriyel” Limited Şirketi arasındaki üçlü bir anlaşmaya dayanan emrine göre yol yapımı alanındaki büyük ölçekli projelerden biridir. Tacikistan ve Çin Şirketi”, Limited Şirketi “Mekanize İşler Kurumu “Somoni” ”ve Gülistan şehrinin devlet gücünün yürütme organı, 75 milyon somoni’den fazla maliyetle hayata geçirildi.

Bu yolun yıllarca kullanılmasından dolayı yıprandığı ve tamamen yeniden yapıldığı bildirildi.

Otoyolun ve ilgili tesislerin inşaatı ve yeniden inşası, bir yıldan fazla bir süredir işçilerin, uzmanların ve yol yapım ekipman ve mekanizmalarının katılımıyla Limited Şirketi “Mechanized Works Institution “Somoni” çalışanları ve uzmanları tarafından tamamlandı. kalite.

 

 

 

Boston-Obshoron-Zarnisor karayolu 38 kilometre boyunca baştan aşağı yeniden yapıldı ve yol yapım standartlarına uygun olarak iki kat asfalt döşendi. Yol asfaltının genişliği 7 ila 11 metredir.

Bu yol boyunca iki yeni köprü inşa edildi ve mevcut iki köprü tamamen onarıldı ve modernize edildi.

Boston-Obshoron-Zarnisor karayolunun çeşitli bölgelerinde dolgu yapıları, drenaj kanalları ve yola bitişik koruyucu yapıların inşaatı yapılmıştır.

 

 

 

İnşaat malzemeleri – kum, çakıl ve sıcak asfalt “Somoni” mekanize işler işletmesi tarafından sağlandı.

Boston-Obshoron-Zarnisor karayolunun yeniden inşası projesinin Cumhuriyet Hükümeti’nin desteğiyle hayata geçirilmesinin, iletişim tesislerinin inşası ve yeniden inşası için önemli tedbirlerden biri olduğu, ekonomik ve sosyal kalkınmada önemli rol oynadığı vurgulandı. bölgenin. Çünkü bu yol, ülkenin en büyük maden endüstrisi bölgesini – Limited Liability Company “Tajik-China Mining-Industrial Company”, Zarnis ve Burgunda serisini, tarım alanlarını ve Bobojan Ghafuru ve Mastchoh ilçelerinin köylerini bölgenin merkezine – Khujand şehrine bağlamaktadır. Yeni yol, mal ve yolcu taşıma süresini ve maliyetlerini azaltacak, mal ve yolcu taşıyan araçların hareketi için standart koşullar sağlayacaktır.

 

 

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, öngörülen sürede tamamlanan işlerin kalitesini takdirle karşılayarak, şirket ve işletmelerin projenin uygulanmasına katkısını önemli olarak değerlendirdi.

 

 

 

Mastchoh ilçesi ve Gülistan şehrinin temsilcileri, yol inşaatı alanında gösterdikleri ilgi ve özen için Devlet Başkanına ve ülke Hükümetine şükranlarını dile getirdiler.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31014?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

REKLAM ALANI