Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Maschoh ilçesinde yer fıstığı işleme ve paketleme fabrikasının açılışı

Maschoh ilçesinde yer fıstığı işleme ve paketleme fabrikasının açılışı
REKLAM ALANI
09.07.2023
A+
A-

Maschoh ilçesinde yer fıstığı işleme ve paketleme fabrikasının açılışı

 

.2023 , Maschoh bölgesi

 

 

 

 

Çalışma ziyareti kapsamında ulusal barış ve birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Mastchoh ilçesindeki yer fıstığı işleme ve paketleme atölyesini hizmete açtı.

 

 

 

Yer fıstığının nihai olarak işlenmesi ve paketlenmesine yönelik ilk işletme, limited şirket “Jafar”ın kurucularının katkılarıyla kurulmuştur. İşletme, ilçenin 25’ten fazla sakinine kalıcı işler sağlıyor. Çin Halk Cumhuriyeti’nden 6 adet yer fıstığı işleme ve paketleme ekipmanı ithal edilerek fabrikaya kuruldu. Bu teknolojik hat sayesinde yer fıstığının beyninin temizlenmesi, farklı şekillerde ayrıştırılması ve birkaç çeşit yer fıstığının paketlenmesi işlemi gerçekleştirilmektedir.

 

 

 

 

Fıstık işleme kapasitesi günlük 40 tonun üzerinde, yılda ise 10 bin tonun üzerindedir. “Jafar” girişiminin faaliyete geçmesiyle birlikte, ihracat için cazip ambalajlarda büyük miktarda yer fıstığı işleme ve üretimi kurulur. Bu da yer fıstığının işlenmiş halde, ham maddesinden daha yüksek fiyata satılmasını ve bundan çok fazla ekonomik fayda elde edilmesini mümkün kılmaktadır.

 

 

 

Ulusun saygıdeğer lideri Emomali Rahmon, yerli işadamları ve saha yetkilileriyle yaptığı tanışma ve samimi sohbetlerde, ilçe çiftçilerinin yer fıstığı ekme, yetiştirme ve bunun büyük bir miktarını yetiştirme konusundaki eylemlerinden ve deneyimlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ihracat ürünü. İlçede işleme tesisi kurulması ve organize edilmesinin, Tacik çiftçilerinin ürünlerini dünya pazarına sunmak ve sektörün karlılığını artırmak için atılmış bir diğer değerli adım olduğunu vurguladılar.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31019?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,