Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kazakistan ve Togo cumhurbaşkanları sınırlı formatta görüşmelerde bulundu

Kazakistan ve Togo cumhurbaşkanları sınırlı formatta görüşmelerde bulundu
REKLAM ALANI
28.11.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Akorda

Kazakistan ve Togo cumhurbaşkanları sınırlı formatta görüşmelerde bulundu

28 Kasım 2023

 

 

 

Resmi bir ziyaret için Kazakistan’a gelen Kassym-Jomart Tokayev ile Togo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbé arasındaki görüşmeler Akorda’da gerçekleşti.

 

 

 

Müzakerelerin öncesinde Togo Devlet Başkanı’na yönelik bir karşılama töreni düzenlendi. Kassym-Jomart Tokayev ve Faure Gnassingbé heyet üyelerini birbirleriyle tanıştırdı. Onur Kıtası bölüğünün başkanı iki ülke liderlerine tebrik raporu verirken, Kazakistan ve Togo milli marşları çalındı. Daha sonra devlet başkanları arasında dar formatta müzakereler gerçekleşti.

 

 

 

Faure Gnassingbé’yi sıcak bir şekilde karşılayan Kassym-Jomart Tokayev, Kazakistan’a yaptığı tarihi ziyaretin ikili ilişkilerde yeni bir döneme işaret ettiğini vurguladı.

– Kazakistan ülkenizle kapsamlı işbirliğini teşvik etmekle çok ilgileniyor. Önceki gün resmi olmayan bir görüşme sırasında, Kazakistan ile ülkeniz arasındaki etkileşime yönelik mevcut karşılıklı çıkar fırsatlarını tartıştık. Elbette farklı kıtalarda, farklı bölgelerde bulunuyoruz ancak uluslararası gerilim koşullarında çabalarımızı birleştirmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanı, bu bağlamda, diğer orta ve küçük ülkeler gibi Kazakistan ve Togo’nun da uluslararası ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmak için birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Toplantı sırasında Devlet Başkanı, Kazakistan ve Togo’nun ortak çabalarını yoğunlaştırabilecekleri ana alanları özetledi. Kassym-Jomart Tokayev’e göre ikili ve uluslararası gündemi ilerletmek için sürekli diyalog kurmak gerekiyor.

 

Buna karşılık Togo Devlet Başkanı Faure Gnassingbé, sıcak karşılama için Cumhurbaşkanına ve Kazakistan halkına teşekkür etti.

– Togo halkı adına sizi ve tüm Kazakistan halkını selamlamak istiyorum. Togo Başkanı, halklarımızın yararına işbirliğimize yeni bir ivme kazandırmak için muazzam fırsatlarımız var” dedi.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından devlet liderleri, iki ülkeden heyetlerin katılımıyla genişletilmiş formatta müzakerelere devam etti.

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

Kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezidenty-kazahstana-i-togo-proveli-peregovory-v-uzkom-sostave-28101938

 

 

REKLAM ALANI