Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kabalak: “Öğretmenlik insanlığın varoluşundan bu yana gelen en önemli en anlamlı mesleklerden biridir”

Kabalak: “Öğretmenlik insanlığın varoluşundan bu yana gelen en önemli en anlamlı mesleklerden biridir”
REKLAM ALANI
23.11.2021
A+
A-

Kabalak: “Öğretmenlik insanlığın varoluşundan bu yana gelen en önemli en anlamlı mesleklerden biridir”

Özel Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Osman Kabalak, öğretmenliğin insanlığın varoluşundan buyana en anlamlı mesleklerden birisi olduğunu belirterek, “Öğretmenlik insanlığın varoluşundan bu yana gelen en önemli en anlamlı mesleklerden biridir. Öğretmenlik mesleğinin sözlük tanımına baktığımız zaman ise ‘’mesleği bilgi üretme olan kimse’’ anlamına gelmektedir.

Öğretmenlik temelinde insan olan ve insan var oldukça yapmaya devam edecektir, Çünkü insan yaratılışın bir amacı olarak her daim bir şeyler öğrenme yolunu seçmiştir ve o bilgiye ulaşabilmek için bir yol göstericiye ihtiyaç duymuştur. Tabi bu yol göstericiye sadece bilgiye ulaşmak için yolumuzu doğru çizmek bizi yani insanoğlunu yanlışlardan uzak tutmak için öğretmene ihtiyacı vardır.

Öğretmenler insanı Tohumdan alıp onları Doktor bilim insanı mühendis, Mimar gibi insanlığa fayda olacak insanları yetiştirip, Vatan topraklarının dört bir köşesine bırakır daha önce meslekler onun elinden çıkar nice insanlara ilham olur, karanlıklardan çıkararak onların güneş gibi parlamalarını sağlar nerede bir bilgiye ihtiyaç duyulursa ya da bir insana ihtiyaç duyulursa orada Öğretmen olur.

Yeri gelir memleketin en ücra noktasındaki Bir köyde Yeri gelir gidilmesi çok zor olan bir yere kimsenin gitmek istemediği o yere koşarak öğrencilere ulaşmak için gider nedensiz bir şekilde ona ihtiyaç duyulan yerde biter öğretmen yeşertir bir öğretmen bozkırları, aydınlatır. Güneş girmeyen noktaları, bir Köyü şehir yapar adında binlerce Yüce anlamı barındıran bir güzelliktir öğretmenlik. Ne mutlu Başöğretmen Mustafa Kemal’in İzninden giden öğretmenlere, ne mutlu bu duyguyu hakkı ile yapanlara.

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun” dedi.

BEDRETTİN YALÇIN-KONYA

REKLAM ALANI