Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev ve AGİT Genel Sekreteri Helga-Maria Shmid bir araya geldi

İlham Aliyev ve AGİT Genel Sekreteri Helga-Maria Shmid bir araya geldi
REKLAM ALANI
20.02.2024
A+
A-

 

 

 

İlham Aliyev ve AGİT Genel Sekreteri Helga-Maria Shmid bir araya geldi

2024,

 

 

 

İlham Aliyev ve AGİT Genel Sekreteri Helga-Maria Shmid bir araya geldi

 

 

 

18 Şubat’ta AGİT Genel Sekreteri ve Münih Güvenlik Konferansı Fon Konseyi Başkan Yardımcısı Bayan Helga-Maria Shmid, karşı tarafın talebi üzerine Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Münih’te bir araya geldi.

AGİT Genel Sekreteri, cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferi ve COP29’un Azerbaycan’da düzenlenmesi vesilesiyle devlet başkanına tebriklerini iletti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tebrikler için teşekkür etti.

 

 

 

 

Görüşmede Azerbaycan ile AGİT arasında iklim değişikliği konusunda işbirliği yapılması ve bu konuda ortak etkinliklerin düzenlenmesi konularına değinildi. Ayrıca bölgesel konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Almanya Şansölyesi’nin girişimiyle düzenlenen toplantının yapıcı ve yararlı bir ortamda gerçekleştiğini belirterek, Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerinin normalleştirilmesi, sınırların belirlenmesi ve barış müzakereleri konusunda halihazırda anlaşmaya varıldığına dikkat çekti. Anlaşma imzalandı ve yakında dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı yapılması kararlaştırıldı. Barışın sağlanması ve barış anlaşması imzalanmasının son derece gerçek olduğunu vurgulayan devlet başkanı, bölgede fiilen barışın yaşandığını ifade etti. Ermenistan ve Azerbaycan’ın karşılıklı anlayış ve uzlaşma koşullarında COP29 başkanlığının Azerbaycan’a devredilmesi sürecinin bir bütün olarak olumlu bir adım olduğuna dikkat çekilerek, bu dinamiğin sürdürülmesinin önemine dikkat çekildi.

 

 

 

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, AGİT çerçevesinde Minsk Grubu, Yüksek Düzey Planlama Komitesi ve AGİT Başkanının kişisel temsilcisi gibi geçmişten kalma bir takım mekanizmaların ortadan kaldırılmasının zamanının geldiğini vurguladı. ofiste. AGİT çerçevesindeki bütçe sorunlarını dikkate alan devlet başkanı, mevcut sınırlı mali kaynakların daha hedefli hedeflere yönlendirilmesinin önemini vurguladı.

 

 

 

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/64251

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI