Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gökçeada’da Yaşayan Rum Cemaatinden Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi’ne Teşekkür

Gökçeada’da Yaşayan Rum Cemaatinden Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi’ne Teşekkür
REKLAM ALANI
03.04.2021
A+
A-

Gökçeada’da Yaşayan Rum Cemaatinden Bakan Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi’ne Teşekkür

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Orhan Akınalp Kışlasındaki inceleme ve denetlemelerinin ardından Hükümet Konağına geçti.

Kaymakam Serhat Doğan’dan çalışmalara ilişkin bilgi aldığı ziyaretin bir bölümüne Gökçeada Müftüsü Celal Atasoy, Bozcaada ve Gökçeada Metropoliti Kyrillos Sykis ile Özel Gökçeada Rum Lisesi Müdürü İoakim Kamburopulos da katıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Bakan Akar, sözlerine askerî helikopterle Çanakkale’ye götürülen ancak bir süre sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Rum öğretmen İoannis Kutidis için Ada’daki Rum Cemaatine başsağlığı dileklerini ileterek başladı.

Bakan Akar’a teşekkür eden Kamburopulos, “Maalesef kendisini kaybettik ama Rum Cemaati olarak size arkadaşımızın tedavisi için sağladığınız destekten dolayı müteşekkiriz. Yardımlarınız çok önemliydi. Her zaman askerlerimiz yardımımıza koşuyor, onlara şükran borçluyuz” diye konuştu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da “Hem bu Ada özelinde hem de Türkiye genelinde bizim vatandaşlık anlayışımız belli. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda hiçbir ayrım söz konusu değil. Devletimiz sağlıkta, eğitimde ve diğer alanlarda her türlü hizmeti, desteği veriyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konuda son derece alicenap, dünyadaki tüm gelişmelere, ülkelere örnek olacak bir tutum içinde. İnsani değerler bakımından, vatandaşlık hakkı, hukuku, özgürlükler bakımından bizim için hiçbir ayrım söz konusu değil. Maalesef bazı ülkelerde bazı tahditlerin, sınırlamaların olduğunu görüyoruz. Sizlerin güven içinde, mutlu, huzurlu olması bizler için son derece önemli. Geleceğe, ileri bakmamız, vatandaş olarak komşu olarak buradaki hayatımızı kolaylaştıracak birtakım tedbirleri birlikte almamız lazım” ifadelerini kullandı.

Bu sözlerin üzerine Kamburopulos da “Farkındayız, sağ olun, var olun. Acılarımızı, sevinçlerimizi paylaşıyor, kardeşçe yaşıyoruz” karşılığını verdi.

Bozcaada ve Gökçeada Metropoliti Kyrillos Sykis de bir yıldır Gökçeada’da olduğunu belirterek “Biz burada hepimiz büyük bir aile olarak yaşıyoruz” dedi.

Sykis, gösterilen destekten dolayı tüm kamu görevlilerine teşekkürlerini ileterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sağladığı imkânlardan dolayı şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Gökçeada Müftüsü Celal Atasoy da devletin sağladığı imkânlarla birlikte tüm inançlara saygılı şekilde huzur ve güven içinde birlikte yaşadıklarını belirtti.

Ziyaretin ardından Bakan Akar beraberindeki Komutanlarla Hükümet Konağından ayrıldı. Bu sırada bazı vatandaşlar Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi’ne yakın ilgi gösterdi.

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/242021-45084

 

REKLAM ALANI