Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Diş Teli Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Diş Teli Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?
REKLAM ALANI
10.04.2021
A+
A-

Diş teli temizliği hakkında merak ettiklerinizi sizin için anlattık. Diş fırçalama yöntemlerinden tutun diş teli tedavisi sonrasında yapmanız gereken her şeyi bir adreste bulabilirsiniz.

Çarpık ve dizilimi bozuk dişlerin düzeltilmesinde en etkili tedavi olarak bilinen ve birçok türü bulunan diş telinin yapım süreci sonrasında temizliği ve bakımı da oldukça önemlidir. Ağız ve diş bakımının temel bilgisi içerisinde olan ağızda yer alan yabancı bir maddenin bir süre sonra dişlerin çürümesine neden olmaktadır ve diş teli takıldıktan sonra bu maddeleri gizler durumdadır. Sizin için diş teli temizliği konusunda merak edilenleri ve en önemli noktalarını anlatan bir makale oluşturduk.

Her Besin Alımı Sonrasında Dişleri Fırçalamak

Yemeklerden ve içecek tükettikten sonra dişlerin fırçalanması en önemli etkenlerden birisidir. Yemek kalıntılarının diş teli ve braketlerin arasına kalması zamanla daha kalın tabakalar oluşturacağı için temizliği daha zor olacaktır. Bu nedenle su haricinde sıvı tüketiminden sonra ve yemeklerden sonra kesinlikle dişlerin düzenli olarak fırçalanması öneriliyor.

Dişleri fırçalamanın düzenli olması kadar nasıl olduğu da oldukça önemli. Diş tellerinin türlerine göre farklılık gösteren temizlikte takıp çıkarılabilir diş teli kullanılıyorsa temizlik biraz daha kolayken sabit diş tellerinde diş fırçalarından tutun diş fırçalama yöntemine kadar birçok şeye dikkat etmeniz gerekiyor. Diş teli temizliği için önerilen diş fırçalama yöntemi süpürme hareketi dediğimiz şekilde diş etinden ağız içine olacak şekilde dişlerin fırçalanması önemlidir.

REKLAM ALANI