Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Darvoz” sınır müfrezesinde “Khumb Kalesi” sınır kontrol noktasının açılması

“Darvoz” sınır müfrezesinde “Khumb Kalesi” sınır kontrol noktasının açılması
REKLAM ALANI
16.08.2023
A+
A-

 

 

 

“Darvoz” sınır müfrezesinde “Khumb Kalesi” sınır kontrol noktasının açılması

2023 , Darvaz ilçesi

15 Ağustos’ta ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Badakhshan Dağı Özerk Bölgesi’nin Darvaz ilçesindeki “Khumb Kalesi” sınır kontrol noktasını açtı.

 

 

 

 

Ülkenin Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, “Darvoz” sınır müfrezesinde, Tacikistan Cumhuriyeti Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Sınır Birliklerinin Badakhshan Dağı Özerk Bölgesi’nin Murgob, Ishkoshim, Rushoni ilçelerindeki modern sınır kontrol noktalarını denetledi. Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti tarafından çok kısa sürede inşa edilen yüksek kalitede ve modern askeri teçhizatla donatılmış Khatlon Bölgesi’nden Farkhor, Şemsiddin Şahin ve Panji hizmete açıldı.

Khatlon bölgesinin Murgob, İşkoshim, Ruson, Badakhshan Dağı Özerk Vilayeti, Farkhor, Şemsiddin Şahin ve Panji ilçelerindeki sınır müfrezelerinin komutanları, modern hizmet koşulları ve hazır olma durumu hakkında Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon’a bilgi verdiler. yeni kontrol noktalarında devlet sınırını korumak için askeri personel.

Tacikistan Cumhuriyeti Ulusal Güvenlik Devlet Komitesinin Sınır Birliklerinin sınır kontrol noktası “Khumb Kalesi”, devlet sınırını korumak için ülkenin Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon’un doğrudan desteğiyle sıfırdan inşa edildi ve sınır muhafızları için uygun şartların oluşturulması hazırlanmıştır.

 

 

 

 

Askeri tesis ile ilgili inşaat çalışmalarına 2023 yılı Şubat ayında başlanmış olup, sınır kontrol noktasının inşası da zamanın gereklerine uygun olarak kısa sürede inşa edilerek hizmete açılmıştır.

Ulusun lideri Saygıdeğer Emomali Rahmon’a, “Khumb Kalesi” sınır kontrol noktasının 60 kişilik 3 yatak odalı asker evlerinden oluşan bir kompleksten oluştuğu ve yatak takımı, kişisel yıkama gibi tüm hizmet aksesuarlarıyla tam donanımlı olduğu bilgisi verildi. her asker için malzemeler. .

Sınır kapısında modern bir mutfak, buhar odalı modern bir banyo, oturma ve servis odaları, kütüphane, berber, servis ofisleri, silah depolama tesisleri ve diğer yardımcı tesislerin bulunduğunu belirtmekte fayda var. gerekli ekipman ve araçlar.

Askeri personel için gözlem noktasının subay ve askerleri için yemek hazırlama yerine modern otomatik ekipman kuruldu, bu da askerlerin yemek hazırlarken ve ekmek pişirirken işini kolaylaştırıyor.

“Khumb Kalesi” sınır kontrol noktasının ayrı bir ısıtma sistemi vardır. Asker evlerinin, hizmet odalarının ve subay dairelerinin ısınması buradan sağlanmaktadır.

 

 

 

 

Memurlara kalacak yer sağlamak için, “Khumb Kalesi” sınır kontrol noktası yakınında memur aileleri için ayrı mutfak ve banyoları olan iki odalı 4 konut inşa edildi. Konutlar, modern çağın gerekliliklerine uygun olarak inşa edilmiş olup, ev aletleri ve yeni mobilyalar gibi tüm ev aletleri ile tam donanımlıdır. Subay çocuklarının dinlenmesi ve eğlenmesi için karakol bahçesine modern bir oyun parkı yapılmıştır.

Aynı zamanda, yeni inşa edilen arazide gıda, sebze, ev eşyası, akaryakıt ve maddi malları depolamak için bir depo, araç depolamak için bir yer, bir askeri elçilik alanı ve bir spor sahası da dahil olmak üzere gerekli tesisler oluşturulmuştur. gözlem noktası.

Milletin muhterem lideri Emomali Rahmon, yeni inşa edilen rasathanede oluşan şartları yakından tanırken, subay ve askerlerle serbest ve samimi sohbetler ederek onları vatana namuslu hizmete sevk etti.

Devlet başkanı, sınır muhafızlarının devlet sınırını yeni dönemin tüm tehdit ve tehlikelerine, özellikle de yasadışı uyuşturucu dolaşımına ve sınıraşan suçlara karşı güvenilir bir kalkan olarak koruması gerektiğini vurguladı.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31244?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI