Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Darvoz ilçesinde “Darvoz Continental” otelinin açılışı

Darvoz ilçesinde “Darvoz Continental” otelinin açılışı
REKLAM ALANI
16.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

Darvoz ilçesinde “Darvoz Continental” otelinin açılışı

.2023 , Darvaz ilçesi

 

 

 

15 Ağustos’ta, Darvoz ilçesinde bir iş gezisi çerçevesinde, barışın ve ulusal birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, modern “Darvoz Continental” otelini açtı.

Devletin bağımsızlığının 35. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen etkinlik planı çerçevesinde yerli girişimcilerin inisiyatifiyle yeni hizmet tesisleri inşa edildi.

Dört yıldızlı modern otel, 4 kat ve bir bodrum katından oluşmakta ve 1’i başkanlık odası olmak üzere 17 odaya sahiptir.

 

 

 

 

Tesisin toplam alanı 1.200 metrekare olup, içerisinde alışveriş ve hizmet merkezi, mutfak, eczane, müşteriler için spor ve sağlıklı yaşam salonu gibi gerekli diğer altyapı sağlanmaktadır.

Bu turistik hizmet tesisinin yapılmasıyla birlikte ilçede yaşayan 20 kişiye kalıcı bir iş ve iyi bir maaş sağlanmış oldu.

Otelin tüm ekipman ve aksesuarları yerli üretim olup, uluslararası standartların gerekliliklerine uygun hizmetler verilmektedir.

“Darvoz Continental” Oteli, ülkenin bir köşesini kalkındırmak, turist çekmek ve yeni istihdam yaratmak amacıyla Darvoz ilçe merkezinde inşa edilerek hizmete açılan modern tesislerden biridir.

 

 

 

 

Darvaz ilçesinde şu anda 13 modern otel, 9 pansiyon, dinlenme alanları, avlanma alanı, seyahat şirketi, 26 tarihi ve kültürel alan ve 5 ekolojik turizm alanı bulunmaktadır.

Edinilen bilgiye göre bu yılın başından bu yana Tacikistan’ın bu güzel köşesini 3 binden fazla yabancı turist ziyaret etti.

Bağımsızlık yıllarında, Tacikistan Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon’un girişimi ve Tacikistan’ın bu güzel ve ücra dağlık bölgesi Darvoz’un cömert halkının katkılarıyla, güzelleşti ve gelişti. turizm sektöründeki diğer alanlardaki ilerlemelerde önemli sonuçlar elde etmiştir.

 

 

 

 

İlçede turizm altyapısının gelişmesi ve çok sayıda yabancı turistin ziyaret etmesi, turizmin bu alanda gelecek vaat eden bir sektör olduğunun kanıtıdır.

Darvaz ilçesinde coğrafi konumu, eşsiz doğası, antik tarihi ve kültürel anıtları, dağcılık turizmi, yürüyüş, etnografya ve ekolojik turizmi dikkate alındığında oldukça gelişmiştir.

Ulusun saygıdeğer lideri Emomali Rahmon, modern otelin koşullarını tanıdıktan sonra yerli girişimcilerin eylemlerini çok takdir etti.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31247?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI