Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra temaslarını tamamlayarak yurda döndü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra temaslarını tamamlayarak yurda döndü
REKLAM ALANI
09.11.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra temaslarını tamamlayarak yurda döndü
09.11.2022

“Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız yalnız değildir. Arkalarında devletimizin gücü vardır”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte cumartesi günü gittiği Londra’daki temaslarını tamamlayarak bu sabah yurda döndü.
Cumhurbaşkanı Tatar’ı, Ercan Havalimanı’nda Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ve diğer yetkililer karşıladı.

Londra temaslarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin tüm kesimleriyle görüşebilmek amacıyla yoğun temaslarda bulunduğunu ifade etti. Ziyareti çerçevesinde futbolcular, iş insanları, dernek, kurum, kuruluş yetkilileri ve konseyle bir araya geldiğini, okulları ziyaret ettiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk toplumu yanında özellikle Lordlar Kamarası ve çeşitli siyasilerle yaptığı görüşmelerde, Kıbrıs Türk halkının sesini duyurmak, haksız ambargolara bir kez daha dikkati çekmek ve direkt uçuşlar ile direkt ticaret konusunu gündeme taşımak amacıyla toplantılar yaptığını söyledi.

Kıbrıs Türk toplumunun futbola, spora ve gençliğe verdiği önemden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar ziyareti kapsamında, KKTC’nin 39. yıl dönümünde, Kıbrıs Türk toplumu karma futbol takımının KKTC’ye gelebilmesi için destek sağladıklarını belirtti.
Londra’da halkla buluştuklarını ve birçok önemli meselelerin değerlendirildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, özellikle KKTC ve Londra’daki iş insanlarının iş birliğini geliştirmesinden ötürü memnun olduğunu, çünkü yatırımların artırılmasının güçlerine güç katacağını söyledi.
Kıbrıs Türk toplumu yanında bazı özel görüşmeler yaptığını, bazı parlamenterlerle temasları olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Londra ziyaretinin çok verimli geçtiğini kaydetti.

Pandemi sonrasında İngiltere ile KKTC arasındaki temasların daha da artacağına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC dışında yaşayan vatandaşların beklentilerine büyük önem verdiklerini söyledi.
Temaslarda, KKTC’nin güçlenmesi ve kalkınması için karşılıklı iş birliği çerçevesinde potansiyel gücün en etkili şekilde kullanılmasını temenni ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, gelişen teknoloji sayesinde her şeyin kolaylaşıp yakınlaştığına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, ülke sevgisinin en büyük zenginlikleri olduğunu ifade ederek yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin arkalarında devletin gücü olduğunu ve yalnız olmadıklarını vurguladı.

 

Dosya Adı

 

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-londra-temaslarini-tamamlayarak-yurda-dondu-10382

 

 

 

REKLAM ALANI