Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsveç’te Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılmasını kınadı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsveç’te Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılmasını kınadı
REKLAM ALANI
22.01.2023
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsveç’te Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılmasını kınadı
22.01.2023

 

 

“Bu türden çağdışı yaklaşımlar tüm dünya insanlığına yönelik bir tehdit, dünya barışını dinamitlemektir”

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

 

Danimarka’daki faşist Stram Kurs (Sıkı Yön Partisi) Lideri Rasmus Paludan’ın, İsveç polisinden aldığı iznin ardından Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakması daha da önemlisi İsveç güvenlik güçlerinin bu faşizan eyleme göz yumması, demokrasi ve fikir özgürlüğü ile açıklanması mümkün olmayan, dünya üzerinde 2 milyar insanın inancına ve kutsal değerlerine yönelik yapılan düşmanca bir öfkenin tezahürüdür.
Son 10 yıldır, insan hakkı, demokrasi ve fikir hürriyetinin beşiği sayılan Avrupa ülkelerinde artan ve ne yazık ki siyasallaşan yabancı düşmanlığı, göçmenlere yönelik yürütülen sistematik ötekileştirme ve literatürde İslamofobi olarak tanımlanan İslam dinine ve Müslümanlara karşı duyulan nefret, ayrımcılık, düşmanlık ve kin besleme ne yazık ki bugün çok daha büyük ölçekte karşımıza çıkmaktadır. Bu türden çağdışı yaklaşımlar tüm dünya insanlığına yönelik bir tehdit, dünya barışını dinamitlemektir.
Tarihi, dini ve kültürel varlıklarımıza yönelik saldırılar karşısında ilgili ülke yöneticileri ivedilikle böylesi nefret suçlarının failleri hakkında gerekli işlemleri yapmalıdır. Bu adımları atmak bir gereklilikten öte dünya barışı, huzuru ve insanlığa karşı bir ödevdir.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-isvecte-turkiye-buyukelciligi-onunde-kuran-i-kerim-yakilmasini-10630

 

 

REKLAM ALANI