Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara’da Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı anma toplantısına katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara’da Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı anma toplantısına katıldı
REKLAM ALANI
20.02.2024
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara’da Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı anma toplantısına katıldı
20.02.2024

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara’da, “Doğumunun 100. Yılında Sanatçı Kimliği ile KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş Anma Toplantısı”na katıldı.

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Türksoy’da yer alan toplantı öncesi Denktaş’ın çektiği fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar panel öncesi yerel basının sorularını da yanıtladı.

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında, Türksoy’un kültür sanat edebiyatı yaymak için çalıştığını, bu çerçevede Denktaş’ın doğumunun 100. Yılı nedeniyle toplantı yapmasının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirtti.

Denktaş’ın mücadelesinde yazdıkları ve ifadeleriyle gönüllerinde taht kurduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Denktaş’la olan anılarını anlattı.

 

 

 

Kıbrıs’ta en acılı günlerin, Adaya İngiliz bayrağının çekilmesi ve sonrasında Rumlar’ın saldırıları, Kıbrıs Türk halkının göçmen olması, katliamlar yaşaması olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, ailesi ile ilgili yaşadığı acıların yanında halkının yaşadığı acıların, kendisine halkına hizmet yolunda güç verdiğini, devletini kurduğunu ve halkı ile devletine sarıldığını kaydetti.

 

 

Denktaş’ın mirasının Kıbrıs Türk halkının zenginlikleri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Sanatçı kişiliğiyle ülkenin güzelliklerini, insan sevgisini ve hayvan sevgisini fotoğraflayan Denktaş’ın tarifsiz bir kişilik olduğunu söyledi.

 

 

 

Denktaş’ın halkı için bağımsızlığı için yaptığı çalışmaları anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, acılar yaşayan Denktaş’ın güzellikleri görmesine İlham kaynağı olduğuna işaret etti.

 

 

 

KKTC’ye uygulanan uluslararası haksızlıklara karşı durduğunu, BM’de yaptığı konuşma ile isyan ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye ile birlikte yürüttüğü yeni siyaseti, bu konudaki mücadeleyi, O’nun vasiyetini ileriye taşımak için sürdürdüğünü ve 3 yılda gelinen aşamayı kimsenin küçümseyemeyeceğini söyledi.

 

 

 

Kıbrıs Türk halkının bağımsız egemen hür bir halk olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu çerçevede KKTC’ye destek veren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e de teşekkür etti.

 

 

 

Denktaş ile genç yıllarında babası vesilesiyle hep beraber olduğunu, o heyecanla bugün mücadeleyi sürdürmeye devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türksoy ve KKTC Ankara Büyükelçiliğine teşekkür etti.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-ankarada-kurucu-cumhurbaskani-rauf-denktasi-anma-toplantisina-12035

 

 

 

REKLAM ALANI