Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 8. Geleneksel Dağaşanlılar (Vretçalılar) Dayanışma Günü etkinliğine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 8. Geleneksel Dağaşanlılar (Vretçalılar) Dayanışma Günü etkinliğine katıldı
REKLAM ALANI
13.09.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 8. Geleneksel Dağaşanlılar (Vretçalılar) Dayanışma Günü etkinliğine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 8. Geleneksel Dağaşanlılar (Vretçalılar) Dayanışma Günü etkinliğine katıldı. Eylül 1974’de güneydeki köylerinden kuzeye göç eden Vretçalılar’ın göçünü anmak adına Vretçalılar Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinlik, Minareliköy Aile Bahçesi’nde yer aldı.

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar burada yaptığı konuşmada, etkinlikte bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı.
Vretçalılar ile sık sık bir araya geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, eskileri hatırlamanın ve 1974’ten sonrasının değerini bilmenin önemini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Tatar, 1974’ten önceki anıları ve Vretça köyünü anımsarken, Kıbrıs Türk halkının o yıllarda çektiği acıları asla unutmayacağımızı söyledi. 1974’ten sonra Kıbrıs Türk halkının, barış ve huzura kavuştuğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bundan sonraki süreçte temennimizin hükümetimizin başarılı bir şekilde reformlara imza atabilmesi ve KKTC’nin pandemi ve kriz sonrası daha güzel günlere ulaşması olduğunu kaydetti ve Anavatan Türkiye ile iş birliği içinde yapılan çalışmaların KKTC’nin geleceğine yönelik önemli çalışmalar olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Değirmenlik bölgesinin gelişmesi ve potansiyelini yakalayabilmesi için yürütülen çalışmaların önemini dile getirdi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-8-geleneksel-dagasanlilar-vretcalilar-dayanisma-gunu-etkinligine-10197

 

 

 

REKLAM ALANI