Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 3. Lavanta Hasat Şenliği’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 3. Lavanta Hasat Şenliği’nde konuştu
REKLAM ALANI
12.07.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 3. Lavanta Hasat Şenliği’nde konuştu

 

 

 

.2023

 

 

 

“Görevimiz, gelecek kuşaklara, üretip ülkeyi geliştirerek temiz bir çevre bırakmaktır”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tatlısu Belediyesi tarafından Minia Kıbrıs Müzesi’nde düzenlenen 3. Lavanta Hasat Şenliği’ne katıldı.

Etkinlikte, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Tatar hasat şenliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde vurguladığı gibi ‘KKTC’yi cazibe merkezi yapmak’ için çalıştıklarını söyledi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, ülkeye yapılan yatırımların devam ettiğini belirterek, Türkiye’den getirilen su sayesinde tarımda gelişmeler yaşanacağını özellikle harup yanında artık Tatlısu bölgesinde lavanta hasadının da yapılmaya başlandığını vurguladı.

Lavanta sayesinde oluşacak eko turizm ile ekonomi ve turizme katkıda bulunulacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, ülkede lavanta yetiştiriciliği yapan girişimcilere ve Tatlısu bölgesinde lavanta yetiştirilmesini teşvik eden Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan’a teşekkür etti.

Lavanta üretiminin hayırlara vesile olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Tatar, kozmetik ve sağlık alanında kullanılan lavantanın ülkeye getirisinin olacağını aktardı.

 

 

İletişim, su ve enerji konularında gelişmeler yaşandığına da işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, yakın zamanda 4.5 G’ye geçilmesiyle iletişimin daha iyi noktaya geleceğini, kablo ile getirilecek elektrik sayesinde, temiz enerjiye kavuşulacağını kaydetti.

 

 

 

Kıbrıs Türkü’nün daha iyi bir noktaya gelmesi için kenetlenmenin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Çağdaş bir KKTC olarak yolumuza devam edeceğiz. Görevimiz, gelecek kuşaklara, üretip ülkeyi geliştirerek temiz bir çevre bırakmaktır. Türkiye’nin desteğiyle başaracağız” dedi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-3-lavanta-hasat-senliginde-konustu-11269

REKLAM ALANI