Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti
REKLAM ALANI
30.08.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti
30.08.2022

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Devlet Mezarlığı’nda düzenlenen törene katıldı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, garnizonda görevli general ve amiraller ile Millî Mücadele’de görev almış komutanların ve mücadelenin kahramanlarının torunları ve akrabalarıyla, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Devlet Mezarlığı’nda düzenlenen törene katıldı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millî Mücadele’de görev almış komutanların isimlerinin yazılı olduğu Anıtsal Duvar’a “ay yıldız” motifli kırmızı beyaz karanfillerden oluşan çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşu sonrası Devlet Mezarlığı Şeref Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere yazdıklarını okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“İstiklal Harbi’mizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz silah arkadaşları, Millî Mücadele’mizin kahramanları, ülkemize hizmetleriyle gönüllerde yer edinmiş değerli devlet yöneticileri… Bugün milletimizle birlikte Büyük Taarruz’un ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümünün coşkusunu yaşıyoruz. Bu tarihî günde bizlere emanetiniz olan kıymetli aile efradınızla birlikte manevi huzurunuzda bulunmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum.

Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla yâd ediyorum. Sizlerin yazdığı destanın rehberliğinde bu toprakları ebedî vatanımız olarak muhafaza etme mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz. Her karışında bir yiğidin yattığı bu güzel ülkeyi birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içinde 2023’e ulaştırmakta, 2053 vizyonumuzu hayata geçirmekte kararlıyız. Dâhili ve harici bedhahların hiçbiri Türkiye’nin yükselişine, güçlenmesine, küresel sistemde hak ettiği yeri almasına mani olamayacaktır. Ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun.”

Daha sonra Millî Mücadele’de görev almış komutanların ve mücadelenin kahramanlarının torunları ve akrabalarıyla bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hatıra fotoğrafı çektirdi, onlarla mezarları ziyaret ederek karanfil bıraktı, dua okudu.

 

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/139304/cumhurbaskani-erdogan-devlet-mezarligi-ni-ziyaret-etti

 

 

 

 

REKLAM ALANI