Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Toplumun Öncü Kadınları Ödül Töreni’nde” KKTC Cumhurbaşkanı eşi Sibel Tatar, “Hedef Sıfır Atık” projesi ile ödül aldı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Toplumun Öncü Kadınları Ödül Töreni’nde” KKTC Cumhurbaşkanı eşi Sibel Tatar, “Hedef Sıfır Atık” projesi ile ödül aldı
REKLAM ALANI
15.11.2022
A+
A-

 

 

 

 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Toplumun Öncü Kadınları Ödül Töreni’nde” KKTC Cumhurbaşkanı eşi Sibel Tatar, “Hedef Sıfır Atık” projesi ile ödül aldı

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

 

 

Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ZAYDER) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Toplumun Öncü Kadınları Ödül Töreni, dün (13.11.2022) Girne Les Ambassadeur Otel’de gerçekleştirildi.

Dernek başkanı Rabia Özcömert’in açılış konuşmasının ardından, KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da katılarak birer konuşma yaptığı törende, çalışmaları ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaptıkları ile öncü rol üstlenen 14 kadına ödülleri verildi.
Tören’de KKTC Cumhurbaşkanı Eşi Sibel Tatar’a “Hedef Sıfır Atık” projesiyle verilen “Toplumun Öncü Kadınları” ödülünü Sibel Tatar adına sayın Eda Özçetiner Demir aldı.
Törende ayrıca, “Nergisler” projesi ile Kıbrıs Türk Girişimci İş Kadınları Derneği (GİKAD), İngiltere Türk Dernekleri Konseyi eski başkanı ve KKTC Cumhurbaşkanlığı Yurtdışı Kıbrıslı Türkler Komitesi Başkanı Leyla Kemal, Türk Dostu projesi ile Nevin Cemal, “Eğitime Destek” projesi ile Cemre Akar, Lapta Girişimci Kadınlar Derneği’nin Lapta Huzur Evi’nde yürüttüğü çalışmalardan dolayı Şeniz Ertarkan Berkin, “Lapta’nın Kökleri” belgeseli projesiyle Lapta Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sultan Keskiner, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, Cengo-V Parkı projesi ile Özge Özbekoğlu, Esin Leman Lisesi projesi ile Esin Leman ve Meme Kanseri ile mücadelesiyle kamuoyunda adını duyuran Kanser Savaşçısı İnci Avcı’ya ödülleri verildi. Ayrıca Etkinliğin sponsorluğunu yapan MagicTouch Grup Direktörü Özlem Özbekoğlu, Elite Cast Model Ajans ve sanatçı Bahar Gökhan’a plaketler sunuldu.
KKTC Cumhurbaşkanı Eşi Sibel Tatar tarafından, Kasım 2021’de pilot bölge olarak seçilen Tatlısu Belediyesi’nde başlayan “Hedef Sıfır Atık” projesiyle, bölgede çevre kirliliğine sebep olan atıkların toplanması ve geri dönüşümünde %70’e varan başarı sağlanmış, bilahare Atleks Sanverler Ortaokulu’nda da pilot uygulamaya geçildi. Proje kapsamında halen Tatlısu Belediyesi sınırları içinde ve Atleks Sanverler Ortaokulu’na yerleştirilen atık ayrıştırma istasyonları yanında Akdeniz Foku ve Kıbrıs’a endemik soyu tükenmiş Cüce Fil formunda atık toplama konteynerleri yerleştirildi. Proje dahilinde uzmanlaşmış geri dönüşüm cihazları ile bu atıkların geri dönüşümü sağlandı. Hedef Sıfır Atık projesi bunun yanında çevre dostu bir atık yönetimi farkındalığı oluşturulmayı hedefliyor.

Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat Merkezi’nin (HAD-SAM), halk dansları gösterisinin de gerçekleştiği ödül töreninde, sanatçı Bahar Gökhan da bir konser verdi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/bu-yil-ucuncusu-duzenlenen-toplumun-oncu-kadinlari-odul-toreninde-kktc-10413

 

 

 

REKLAM ALANI