Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Birleşik Rusya” ve “Anavatan Savunucuları” vakfı, Kuzey Askeri Bölge katılımcılarına ve gazilerine yardım sağlamak için güçlerini birleştirecek

“Birleşik Rusya” ve “Anavatan Savunucuları” vakfı, Kuzey Askeri Bölge katılımcılarına ve gazilerine yardım sağlamak için güçlerini birleştirecek
REKLAM ALANI
14.11.2023
A+
A-

“Birleşik Rusya” ve “Anavatan Savunucuları” vakfı, Kuzey Askeri Bölge katılımcılarına ve gazilerine yardım sağlamak için güçlerini birleştirecek

2023,

Özellikle özel harekat savaşçıları ve ailelerini destekleyecek yasal girişimler geliştirilirken
Birleşik Rusya ile Anavatan Savunucuları Vakfı arasındaki etkileşim konuları, parti Genel Konseyi sekreteri, Kuzey Askeri Bölge çalışma grubu başkanı Andrei Turchak ve vakıf başkanı tarafından yapılan bir çalışma toplantısında tartışıldı . Anna Tsivileva .

Andrey Turchak, fonun kaynaklarının ve desteğinin çeşitli departmanlarla yasama girişimlerinin koordine edilmesinde faydalı olduğunu kaydetti.

“Özellikle bugün askeri personele askeri sağlık muayenesinden geçecekleri yere gidiş ve dönüşte ücretsiz ulaşım sağlanması için çalışıyoruz. Ortak çabalarımızın yasama çalışmalarına ivme kazandıracağına inanıyorum” dedi.

SVO çalışma grubunun temsilcisi, “Birleşik Rusya” Duma grubunun ilk başkan yardımcısı Dmitry Vyatkin’e göre , gönüllülerin devlet sigortası, seferberlik için kamu hizmetindeki yerlerin korunmasına ilişkin yasa tasarıları fonun özel ilgisini gerektiriyor ve sözleşmeli askerler, özel operasyonda ölen katılımcıların ailelerine konut ödemeleri yapıyor.

“İçişleri Bakanlığı, Federal Cezaevi Hizmeti ve icra memuru hizmeti çalışanlarından bahsediyoruz. Tasarı ilk okumadan geçti ve şimdi Hükümet’ten değişiklik bekliyoruz. Gönüllülerin devlet sigortası konusunda komitenin onayı olmasına rağmen henüz ilk okumaya ulaşmadık” dedi.

Andrey Turchak ayrıca SVO grubunun rehabilitasyon ve protez konularında da çalıştığını söyledi.

“İkincisiyle ilgili hala pek çok zorluk var; protezlerin geliştirilmesinden ve ruhsatlandırılmasından habilitasyona kadar çoğu zaman manuel olarak çözülmesi gerekiyor. Şu anda neredeyse 20 farklı yapı bu konuyla ilgileniyor, ancak bürokrasi olmadan çocuklara gerekli rehabilitasyon araçlarının üretilmesine ve sağlanmasına ve bunun kurulumdan başlayarak tüm aşamalarda izlenmesine olanak tanıyan bu sürecin “kesintisizliği” yok. Devlet görevidir” dedi Genel Konsey Sekreteri .

Anna Tsivileva’ya göre rehabilitasyon, habilitasyon ve protez hizmetleri birbiriyle bağlantılı hale gelmeli.

“Protez kullanırken bireysel özellikleri dikkate almakta fayda var, tıbbi rehabilitasyonun zorunlu unsurları mevcut olmalıdır. Protezlere yönelik tıbbi bakım listesinin ve kapsamının, bugün geliştirilmesi gereken standartlarda normatif olarak yer almasının önemli olduğunu düşünüyorum,” diye vurguladı Anna Tsivileva.

SVO konularıyla ilgili çalışma grubu Başkanın emriyle oluşturuldu. Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı, Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri Andrei Turchak başkanlık etti. Grupta federal parlamentonun her iki kanadının ve parlamentodaki tüm partilerin temsilcileri, Savunma Bakanlığı, kamu kuruluşlarının liderleri ve önde gelen savaş muhabirleri yer alıyordu.

Ekim ayında, SVO çalışma grubunun başkanı, Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri Andrei Turchak, Başkana sunduğu bir raporda, grubun SVO sorunlarına ilişkin çalışmalarının sonuçlarını ve katılımcıları desteklemek için yeni öneriler sundu. özel operasyonda. Bunlar , askeri personelin askeri sağlık komisyonunun bulunduğu yere gidiş ve dönüşte ücretsiz seyahat etmesinin yanı sıra, ölen kişinin tüm aile üyeleri için cenazesinin yerine (yıllık olarak) ücretsiz seyahat hakkını da içermektedir. ölen SVO katılımcısının ikamet ettiği yerde bir kerelik bölgesel ödemeler alması; SBO katılımcılarının cep telefonu numaralarını, uzun süre kullanılmasalar bile saklayın; Hareket kabiliyeti kısıtlı engelli savaş gazilerinin taşınmasına yönelik sistemin iyileştirilmesi (sosyal taksiler bu görevle tamamen baş edemiyor).

“Anavatan Savunucuları” özel askeri operasyonuna katılanları desteklemek için bir devlet fonu oluşturulmasına ilişkin kararname 3 Nisan 2023’te Cumhurbaşkanı tarafından imzalandı. Fonun şubeleri Rusya Federasyonu’nun tüm bölgelerinde 30 ve 31 Mayıs’ta açıldı ve 1 Haziran’da çalışmaya başladı. Fonun Denetleme Kuruluna Cumhurbaşkanlığı İdaresi Birinci Başkan Yardımcısı Sergei Kiriyenko başkanlık ediyordu . Andrey Turchak, denetim kurulunun bir üyesidir ve yasa yapma konusundaki çalışma grubuna başkanlık etmektedir.

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#Vyatkin
#Vatan savunucuları
#fon, sermaye
#SVO katılımcılarına yardım
#kanun yapma
#çalışma Grubu
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-i-fond-zashitniki-otechestva-obedinyat-usiliya-dlya-okazaniya-pomoshi-uchastnikam-i-veteranam-svo

 

REKLAM ALANI