Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Birleşik Rusya”, Stalingrad’ın savunucusu onuruna Volgograd’da bir Kahraman Masası açtı

“Birleşik Rusya”, Stalingrad’ın savunucusu onuruna Volgograd’da bir Kahraman Masası açtı
REKLAM ALANI
03.02.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya”, Stalingrad’ın savunucusu onuruna Volgograd’da bir Kahraman Masası açtı

2024,

Tören, Nazi birliklerinin Stalingrad Savaşı’ndaki yenilgisinin 81. yıldönümüne denk gelecek şekilde zamanlandı.
Krasnooktyabrsky bölgesinin 91 numaralı ortaokulundaki Kahraman masası iki kez Sovyetler Birliği Kahramanı, Tank Kuvvetleri Muhafız Tümgenerali Azi Ahad oğlu Aslanov’a adanmıştır .

1942’de Azi Aslanov’un komutan olarak atandığı 55. ayrı tank alayı Stalingrad savaşlarına katıldı. Olağanüstü kararlılığı ve kitlesel kahramanlığı nedeniyle bir muhafıza dönüştürüldü ve komutana Sovyetler Birliği Kahramanı unvanı verildi.

Volgograd Bölge Duması Natalia milletvekili “Yeni Okul” parti projesinin bölge koordinatörü, “Şimdiki nesillerin görevi, o yıllardaki olaylarla ilgili, Stalingrad savunucularının ölümsüz başarıları hakkındaki tarihsel gerçeği korumaktır” dedi. Baryshnikova .

Azi Aslanov, Ukrayna ve Beyaz Rusya’nın kurtuluş savaşlarında Rostov-na-Donu yakınlarında askeri yoluna devam etti. Tugay, 1. Baltık Cephesi’nin bir parçası olarak savaştı ve Litvanya ve Letonya’daki faşist birliklere yönelik operasyonlarda yer aldı. 24 Ocak 1945’te ölümcül şekilde yaralandı.

21 Haziran 1991’de Azi Aslanov, tugaydaki başarılı liderliği ve Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasındaki kişisel kahramanlığı nedeniyle ikinci kez Sovyetler Birliği Kahramanı unvanına (ölümünden sonra) layık görüldü.

Volgograd’ın Krasnooktyabrsky semtindeki ünlü komutanın onuruna, 91 numaralı ortaokulun bulunduğu caddeye isim verildi. Eğitim kurumunun cephesinde bir anma plaketi bulunmaktadır.

Birleşik Rusya’nın ” Yeni Okul ” parti projesi kapsamında başlattığı “Kahraman Partisi” eğitim projesinin, okul çocuklarına yiğit bir eylem gerçekleştiren ve kişisel cesaret gösteren yurttaşlar hakkında erişilebilir bir biçimde anlattığını hatırlatalım. Okul sıralarında, kahramanlar hakkında bilgi içeren resmi portala bağlantı içeren, mobil cihazlar için bir QR kodu bulunmaktadır. Böyle bir masada oturma hakkı, öğrencilere çalışmalarında mükemmellik ve okul yaşamına aktif katılım için verilmektedir.

Hoparlör
Baryshnikova Natalya Vladimirovna
Baryshnikova Natalya Vladimirovna
Volgograd Bölge Duması Yardımcısı
#Volgograd bölgesi
#bölgeler
#Stalingrad Savaşı
#partproje
#Yeni okul
#terfi
#MasaKahramanı
#Büyük Vatanseverlik Savaşı
#Baryshnikova
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-otkryla-v-volgograde-partu-geroya-v-chest-zashitnika-stalingrada

 

REKLAM ALANI