Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Birleşik Rusya, Murmansk bölgesinde bir dizi siber güvenlik dersi başlattı

Birleşik Rusya, Murmansk bölgesinde bir dizi siber güvenlik dersi başlattı
REKLAM ALANI
13.09.2023
A+
A-

Birleşik Rusya, Murmansk bölgesinde bir dizi siber güvenlik dersi başlattı
l 2023,

Eğitim projesi Dijital Rusya parti projesi tarafından Rostelecom ile birlikte uygulanıyor
İlk ders Murmansk 1 Nolu Ortaokulunda 7. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirildi.

Uzmanlar, İnternet dolandırıcılarının tipik hilelerinden ve internette kendinizi nasıl koruyacağınızdan bahsetti. Çocuklar bilgi hijyeninin temel kurallarını öğrendiler ve belirli örnekler kullanarak güçlü bir şifrenin nasıl bulunacağını, davetsiz misafirlerin nasıl tanınacağını ve şüpheli bağlantılara nasıl tıklanamayacağını tartıştılar.

“Modern dünyada teknolojinin sürekli gelişmesi ve yeni elektronik ürün ve hizmetlerin ortaya çıkmasıyla birlikte dijital okuryazarlık gerekli bir yaşam yeterliliği haline geliyor. Dijital araçların yetkin kullanımını, dijital hijyeni ve internette güvenli davranışı okuldan öğrenmek gerekir. “Dijital Rusya” projesinin amacı genç nesle yardımcı olmak, onlara dijital okuryazarlığın temellerini aşılamak, onları çevrimiçi dolandırıcılardan korumak ve onlara dijital yeterliliklerini geliştirmenin yollarını anlatmaktır. Dijital Rusya parti projesinin bölge koordinatörü Viktor Vinogradov , “Bu tür dersleri hem okul çocukları hem de yetişkinler için düzenli olarak yürüteceğiz” dedi .

Dersin sonunda Rostelecom uzmanları internette güvenli davranışları anlatan “Güzel, Tehlikeli, Siber Güvenli Bir Dünya” kitaplarını okul kütüphanesine bağışladı.

#Murmansk bölgesi
#bölgeler
#partiprojeleri
#dijitalrusya
#siber güvenlik
#öğrenciler
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-zapustila-v-murmanskoj-oblasti-seriyu-urokov-po-kiberbezopasnosti

REKLAM ALANI