Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Birleşik Rusya” eğitim ve bilim kuruluşlarında müzelerin gelişimi konusunda bir Tartışma Kulübü başlattı

“Birleşik Rusya” eğitim ve bilim kuruluşlarında müzelerin gelişimi konusunda bir Tartışma Kulübü başlattı
REKLAM ALANI
20.11.2023
A+
A-

“Birleşik Rusya” eğitim ve bilim kuruluşlarında müzelerin gelişimi konusunda bir Tartışma Kulübü başlattı

2023,

13-19 Kasım tarihleri ​​arasındaki tartışmalara herkes katılabilir
Tüm Rusya Tartışma Kulübü’nün başlangıcı, Devlet Duma Sivil Toplumun Geliştirilmesi Komitesi Başkan Yardımcısı, Birleşik Rusya Destekçileri Merkez Konseyi Başkanı Olga Zanko tarafından yapıldı .

“Bir hafta boyunca yüzlerce uzman, müze çalışanı, üniversite çalışanları, mesleki eğitim kuruluşları, okullar, uzman toplulukların temsilcileri ve ülkenin dört bir yanından gelen aktif vatandaşlar, eğitimsel ve bilimsel müze sisteminin gelişimini tartışacak. kuruluşlar. Önerileri üzerinde federal departmanlarla birlikte çalışacağız ve bunları aynı zamanda Birleşik Rusya’nın eğitim ve bilim kuruluşlarında müzelerin geliştirilmesine ilişkin tasarısını tartışırken de kullanacağız” dedi Olga Zanko.

Kendisiyle birlikte Devlet Duma milletvekili, Kimya Bilimleri Doktoru, Rusya Bilimler Akademisi Profesörü Alexander Mazhuga , Moskova Devlet Üniversitesi Zooloji Müzesi Müdürü Mikhail Kalyakin , Moskova Devlet Üniversitesi Coğrafya Müzesi Müdürü Andrey Smurov da yer alıyor. uzman kamu derneklerinin temsilcileri, okul müzeleri ve Moskova Devlet Üniversitesi temsilcileri olarak Moskova Devlet Üniversitesi Zooloji Müzesi’ndeki kulübün çalışmalarına parti destekçileri konseyinde katıldı.

Dile getirilen öneriler arasında şunlar yer alıyor: Eğitim ve bilim kuruluşlarının müzelerinin çalışanları için eğitim kurslarının oluşturulması (genellikle çekirdek olmayan müze uzmanlarını çalıştırıyorlar – editörün notu); Rusya Federasyonu Müze Fonu devlet kataloğunda yer alan müze objelerini bilimsel faaliyetlerde kullanma fırsatı; eğitimsel veya bilimsel bir organizasyon temelinde müzeye ilişkin standart düzenlemelerin geliştirilmesi.

Andrei Smurov, “Üniversite ve akademik müzeler 30 yıldan fazla bir süredir tamamen yasal bir boşluk içinde bulunuyor, bu nedenle sunulan yasa tasarısı biriken sorunların çözümü için çok önemli” diye emin.

Her bölgedeki etkinliklerin tarihleriyle ilgili bilgileri, kayıt yaptırabileceğiniz bölgesel taraftar konseylerinden de alabilirsiniz.

Birleşik Rusya’nın Devlet Dumasına eğitim kurumlarında müzelerin geliştirilmesine ilişkin bir yasa tasarısı sunduğunu hatırlayalım . Başlatıcısı Olga Zanko’ydu. Belgeye göre, devlet üniversiteleri ve kolejlerindeki, devlet bilim kuruluşlarındaki müzeler resmi statü kazanacak. Girişim onların gelişimine ve bütçe finansmanına yardımcı olacak ve eğitim çalışmalarındaki önemini artıracaktır. Tasarı, Birleşik Rusya destekçilerinin konseyleri, Kültür Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ve Rusya Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın katılımıyla hazırlandı.

Geri bildirim almak için parti , Rusya Kamu Odası temsilcileriyle ve Tüm Rusya Tartışma Kulübü toplantılarıyla “sıfır okuma” düzenliyor.

Hoparlör
Zanko Olga Nikolaevna
Zanko Olga Nikolaevna
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duma Komitesi’nin sivil toplumun gelişimi, kamu ve dini derneklerin sorunları konusunda Başkan Vekili, Tüm Rusya halk hareketi “ZAFER GÖNÜLLÜLERİ” Merkez Karargahı Başkanı, Rusya Federasyonu Başkanı “Birleşik Rusya” Destekçileri Merkez Konseyi
#Zanko
#Majuga
#destekçiler
#müzeler
#üniversiteler
#mevzuat
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-zapustila-rabotu-diskussionnogo-kluba-po-voprosam-razvitiya-muzeev-v-obrazovatelnyh-i-nauchnyh-organizaciyah

 

REKLAM ALANI