Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Benim imzam parmak izimdir

Benim imzam parmak izimdir
REKLAM ALANI
21.11.2021
A+
A-

ÜNLÜ RESSAM SELDA İNCİ, İSTANBUL KONGRE MERKEZİ’NDE

“İÇİMDEN YANSIMLAR” KİŞİSEL SERGİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

RESİMLERİNDE İMZA YERİNE PARMAK İZİNİ KULLANIYOR OLMASI SANAT SEVERLER TARAFINDAN İLGİYLE KARŞILANDI.

Ünlü Ressam Selda İnci’nin 16. Kişisel sergisi ‘İçimden Yansımalar’ 3-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde, II. İstanbul Sanat ve Antika Fuarı’nda gerçekleşti. Suluboya, akrilik ve yağlıboya tekniklerini kullanarak içindeki duygularını tuvaline yansıtan Selda İnci, yaptığı resimleri ve yazdığı şiirileri birarada bütünleştirdiği eserleri için: “Fırçam ve kalemim bir oldular, biri gördüklerini, diğeri duyduklarını anlattı. Söz ve göz biraraya geldi ve “içimdeki yansımalar” doğdu.” Dedi. Eserlerini satmadığını ileride kuracağı bir müzenin geliriyle, ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi planladığını sözlerine ekledi.

Resimlerinde ismini yazmayan ressam İnci, “Parmak izini de Allah’ın akıl almaz mucizelerinden görüyorum ve onun asla taklit edilemeyeceği gerçeğiyle, bunun resimlerime daha da anlam kattığına aşkla inanıyorum. Benim imzam parmak izimdir.” açıklamasında bulundu.

Özgeçmiş: 1985 yılında Marmara üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü bitirdi.1985/1989 yılları arasında Merkez Bankasın’da çalıştı.1997 yılında Ressam Nurhan Ekmekçi ile resim çalışmalarına başladı.1998 yılında Natuk Birkan Pratik Kız Sanat Okulu Resim bölümü’ ne gitti. 2000/2004 yılları arasında Sev-Art Sanat Atölyesin’de Sevgi Algül’den resim dersleri aldı.2001 yılında Eda Şahan Atölyesin’de Tezhip ve Hat Sanatı dersleri aldı.2004 yılında Su Yücel ile suluboya ,akrilik ve yağlıboya resim çalışmaları yaptı.2005/2010 yılları arasında Ekrem Kahraman’dan resim dersleri aldı. Ziraat Bankası,Vakıfbank ve Mısır Kültür merkezi koleksiyonlarında eserleri bulunmaktadır.

 

REKLAM ALANI