Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAŞKAN MEHMET DANAOĞLU `NDAN HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI MESAJI

BAŞKAN MEHMET DANAOĞLU `NDAN HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI MESAJI
REKLAM ALANI
08.08.2021
A+
A-

Danaoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Gelecek Partisi Nizip İlçe Başkanı Yüksek Mimar Mehmet Danaoğlu, Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayı için bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Danaoğlu, mesajında şunları ifade etti:

Hicri yılbaşı ile başlayan yeni yılın İslam âleminde süre gelen kan, gözyaşı ve şiddet olaylarının dinmesine vesile olmasını isteyerek, sağlık, huzur, barış ve mutluluk içerisinde geçmesini diledi.

“Müslümanlar için bir milat olan hicret; Allah’a ve O’nun Kutlu Elçisi Rahmet Peygamberine HZ.Muhammed (S.A.V.) ‘a gönülden bağlılığın bir ifadesi; hakka, hakikate, ilme, irfana ve medeniyete yapılan yolculuktur. Müslümanlar için bir dönüm noktası olan hicret, tarihte yeni bir sayfa açmıştır. Hz. Ömer’in halifeliği döneminde hicretin gerçekleştiği gün, Hz. Ali’nin teklifiyle hicrî takvimin başlangıcı sayılmıştır. O günden itibaren de İslam âleminde 1 Muharrem hicrî takvimin başlangıcı olarak kabul görmüştür. Hicret, Allah rızası için; anadan, babadan, evlattan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan vazgeçmenin ibretli ve meşakkatli bir öyküsü; Yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır. Öyle ki tebliğ hicreti doğurmuş, hicret ise tebliği yoğurmuştur. Kısaca hicret Müslümanlar için bir milattır. Hicret, Allah yolunda fedakârlığın, yardımlaşmanın kardeşliğin zirvesidir.

ÜLKÜ YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI