Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAŞKAN CANPOLAT: KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN

BAŞKAN CANPOLAT: KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN
REKLAM ALANI
08.05.2021
A+
A-

BAŞKAN CANPOLAT: KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bu duygularla, bu müstesna gecenin kadrini, kıymetini bilen hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Kadir Gece’sini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Başkan Mehmet Canpolat, “Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi gözden geçirmemize vesile olan, Allah’ın Müslümanlara takdir ettiği zamanlardan geçiyoruz” sözleriyle başladığı mesajında şunları kaydetti:

“Kutsallığı ve kıymeti Allah tarafından belirlenen “bin aydan daha hayırlı” Kadir Gecesi, İslam âleminin topyekûn, eşzamanlı olarak idrak ettiği müstesna bir zaman dilimidir. Allah’ın zamanlar üstü kıymetle münhasır kıldığı bu gece, ümmetin hastalıklardan, yoksulluktan, İslam coğrafyalarındaki esaretten kurtuluşun müjdecisi olsun. Kadir Gecesi, Müslümanların kendini gözden geçirip Allah’ın rızasına koştuğu kıymetli bir gecedir.

Dertlerin, hallerin, isteklerin, dua ve ibadetlerle Allah’a arz edildiği bu gece, Müslümanların istifadesine sunulan bir kurtuluş gecesidir. Hayrı ve bereketi bünyesinde barındıran ve bizlere diğerkam bir şuur bahşeden Ramazan’ın, gönlümüzün berraklaştığı ve maneviyatın en derin yerinden hissedildiği Kadir gecesiyle birlikte son günlerini yaşamaktayız.

Pandeminin zorunlu sonuçlarından dolayı camilerimizde eda edemediğimiz teravihler, cemaatle birlikte hazzını yaşamaktan mahrum kaldığımız ibadetlerden dolayı bir buruk ramazan olsa da Yüce Allah’ın Kadir Gecesini, her türlü hastalıktan, zorluktan, darlıktan kurtuluşumuza vesile kılmasını dilerim.

Bu gece, Yüce Allah’ın katına yüreklerden yükselecek bütün dualara, canı gönülden âmin diyoruz.

Bu duygularla, bu müstesna gecenin kadrini, kıymetini bilen hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Kadir Gece’sini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.”

 

REKLAM ALANI