Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Başkan Altay: “Millet Bahçesi Konya İçin Çok Önemli Bir Kazanım”

Başkan Altay: “Millet Bahçesi Konya İçin Çok Önemli Bir Kazanım”
REKLAM ALANI
15.12.2021
A+
A-

Başkan Altay: “Millet Bahçesi Konya İçin Çok Önemli Bir Kazanım”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eski stadyum alanında yapımı hızla devam eden Millet Bahçesi’nin Millet Kıraathanesi, kütüphanesi, yürüyüş yolları, spor alanları, çim alanları ve kafeteryalarıyla Konya için çok önemli bir kazanım olacağını söyledi.
Arsası Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Konya’ya kazandırılacak Millet Bahçesi inşaatında sona yaklaşılıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya tarihine iz bırakacak çok önemli yatırımları bir bir hayata geçirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, eski stadyum alanının Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi projesinin de bunlardan birisi olduğunu söyledi.

Şehrin kalbinde insanların nefes alabileceği Millet Bahçesi’nde çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Altay, “Toplam 108 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek projede imalat faaliyetleri yüzde 80 oranında tamamlandı. Millet Bahçemizin 45 bin metrekarelik bölümü çim alan olacak. Ayrıca Millet Kıraathanesiyle, kütüphanesiyle, yürüyüş yollarıyla, spor alanları ve kafeteryalarıyla Konya için çok önemli bir kazanım olacak. Ekiplerimiz çok yoğun bir şekilde çalışıyor. İçerisindeki cami inşaatı da hızla ilerliyor. Millet Bahçesi’ni en kısa sürede tamamlayarak hemşehrilerimizin istifadesine sunmak için sabırsızlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=8282

REKLAM ALANI