Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” programına katıldı

Bakan Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” programına katıldı
REKLAM ALANI
31.03.2021
A+
A-

Bakan Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk, “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” programına katıldı.

Bakan Süleyman Soylu Çankaya Türkan Yamantürk İlköğretim Okulu’nda “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir Programı”na Katıldı

Bakan Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk, “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” programına katıldı.

Bakan  Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Sn. Selçuk, Çankaya Türkan Yamantürk İlköğretim Okulu’nda öğrenciler tarafından karşılandı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Sn. Soylu ve Sn. Selçuk, trafik polisleri tarafından 3’üncü sınıf öğrencilerine verilen “Trafik Eğitimi” dersine katıldı.

Dersin ardından Sn. Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Sn. Selçuk, okulun bahçesine kurulan “Mobil Trafik Eğitim Tırı” ile araç parkurunu ziyaret ederek, öğrencilerle trafik kuralları üzerine sohbet etti.

Milli Eğitim Bakanı Sn. Selçuk, Bakanlığımızın “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” programının trafik kurallarının içselleştirilmesi ve kurallara uyulması açısında önemli olduğunu söyledi. Sn. Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığının programa her türlü desteği verdiğini belirterek, projeye emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sn. Selçuk, “Bugün çocuklarla beraber olduğumuz ve onlarla birlikte etkinlik yaptığımız için anne, babalara, öğretmenlere mesajlarımız olduğu için çok mutluyuz. Geleceği çok daha umutla mutlulukla bekliyoruz, trafik kuralları konusunda her geçen gün çok daha güzel noktalara geliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yayalar Artık Trafikte Öncelikli Bir Konuma Geldi”

Bakanımız Sn. Soylu da “Bir elin nesi var iki elin sesi var” atasözünü hatırlatarak, “Birlikte adım atabilirsek, odaklanabilirsek aynı hedeflere doğru gidebilirsek mesafe alabildiğimiz görülmektedir.” diye konuştu.

Sn. Soylu, 2018’de yaya öncelikli trafikle ilgili adımların atılmaya başlandığını hatırlatarak, TBMM’de buna ilişkin kanun çıkarıldığını, trafiğin yaya öncelikli olacağına ilişkin karar alındığını söyledi. Sn. Soylu, “Türkiye’de yayalar da artık trafikte öncelikli bir konuma geldi.” dedi.

Bu kapsamda çalışmalara devam edildiğini ifade eden Sn. Soylu, “2018’de bu kanun çıktı. 2020’nin sonuna kadar trafik kazalarından kaynaklanan yaya ölümlerinde 516 az can kaybı oldu. Bunu çok daha büyük rakamlara çıkarmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaya öncelikli trafiğin uygulanmasıyla ölümlerin, yaralanmaların ve sakatlanmaların azaldığını dile getiren Sn. Soylu, araba sürmenin şehvetine kapılmamak gerektiğini kaydetti. Sn. Soylu, “Yayalara da tavsiyemiz var. Onların da yola atlamamaları lazım.” dedi.

Yayaların da uyması gereken kurallar bulunduğunu, çizgilerinin olmadığı yerde yola ani çıkılmasının trafik kazasına yol açtığını vurgulayan Sn. Soylu, levhaların olduğu yerlerde, okul, hastane, yaya geçitlerinde, kavşaklarda üstünlüğün yayalarda bulunduğunu kaydetti.

Sn. Soylu, “Kurallar çok basit. Eğer kuralları uygularsak hedefimiz sıfır can kaybıdır.” ifadesini kullandı.

Programa katılan paralimpik milli yüzücü Sümeyye Boyacı’yı çocuklara tanıtan Bakanımız Sn. Soylu, “Sümeyye’ye hepiniz adına teşekkür ediyorum. O, yaya öncelikli trafikte bizim trafik yüzümüz.” dedi.

Boyacı ise “Öncelik, güvenli trafik” sloganıyla hazırlanan projenin trafik medya yüzü olduğu için gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Program kapsamında, çok güzel eğitimlerin verildiğini belirten Boyacı, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bakanımız Sn. Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Sn. Selçuk öğrencilerle okul önündeki yaya geçidini kırmızıya boyadı.

Programa, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sn. Arif Çetin, Ankara Valisi Sn. Vasip Şahin, Emniyet Genel Müdürü Sn. Mehmet Aktaş ve Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Sn. Ahmet Kendir de katıldı.

Kaynak: www.icisleri.gov.tr

REKLAM ALANI