Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Ceyhun Bayramov’un Uganda Dışişleri Bakanı Cece Odongo ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Bakan Ceyhun Bayramov’un Uganda Dışişleri Bakanı Cece Odongo ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması
REKLAM ALANI
12.07.2023
A+
A-

No:374/23, Bakan Ceyhun Bayramov’un Uganda Dışişleri Bakanı Cece Odongo ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

 

 

 

 

 

 

6 Temmuz 2023 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Sivil Toplum Koordinasyon Bürosu bakanlar toplantısı çerçevesinde Uganda Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Cece Odongo ile bir araya geldi. – Hizalanmış Hareket (NAM).

 

 

 

Görüşmede iki ülke arasındaki mevcut ikili ve çok taraflı işbirliği gündemine ilişkin konular ele alındı.

 

 

 

Bakan Ceyhun Bayramov, Azerbaycan Milli Meclisi başkanlığı döneminde Uganda tarafının verdiği desteği minnetle andı. Bu bağlamda Azerbaycan’ın Troyka’nın bir üyesi olarak Uganda’nın Hareket başkanlığına yakın destek sağlayacağını kaydetti. Bakan Ceyhun Bayramov, BM’nin coğrafi olarak birbirinden uzak ülkeleri tek bir platformda birleştirme açısından önemine dikkat çekerek, bu tür toplantıların üye ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesine ve ilişkilerin genişletilmesi olasılıklarının tartışılmasına katkı sağladığını söyledi.

 

 

 

 

Bakan Cece Odongo, Azerbaycan’ın karmaşık bir dönemde Ulusal Meclis’e başkanlık etmesine rağmen, Hareketin etkisinin artırılmasında gösterilen örnek çabalar için şükranlarını dile getirdi. Bu bağlamda, Azerbaycan’ın başkanlığının başarılı deneyiminin devamı için mevcut deneyimin paylaşılmasının önemine dikkat çekti.

 

 

 

 

Görüşmede karşılıklı ilgi duyulan diğer konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

 

 

Görüşmede Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Uganda Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı arasında Siyasi İstişarelere İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.

 

Paylaş

BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no37423

REKLAM ALANI