Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Ceyhun Bayramov’un Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin’le görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Bakan Ceyhun Bayramov’un Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin’le görüşmesine ilişkin basın açıklaması
REKLAM ALANI
11.10.2023
A+
A-

 

 

 

 

No:577/23, Bakan Ceyhun Bayramov’un Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin’le görüşmesine ilişkin basın açıklaması

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 9 Ekim 2023 tarihinde 27. Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak üzere Azerbaycan’ı ziyaret eden Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sirociddin Muhriddin ile görüştü. Şuşa’da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (OEC) toplantısı düzenlenecek.

 

 

 

Görüşmede Azerbaycan Cumhuriyeti ile Tacikistan Cumhuriyeti arasındaki ikili işbirliği gündeminin güncel konuları, çok taraflı platformlarda işbirliğinin yanı sıra bölgesel konular ele alındı.

 

 

 

Azerbaycan ile Tacikistan arasındaki dostane ilişkilere değinen Bakan Ceyhun Bayramov, bu ilişkilerin geliştirilmesinde karşılıklı ziyaretlerin rolüne özellikle vurgu yaparak, ülkemizin Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın katıldığı Orta Asya Devlet Başkanları 5. İstişare Toplantısından memnuniyet duyduğunu kaydetti. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev.

 

 

 

Azerbaycan ile Tacikistan arasında geniş bir yatırım potansiyeli bulunduğunu belirten Bakan Ceyhun Bayramov, ülkelerimiz arasında ulaştırma ve lojistik alanında iş birliğinin geliştirilmesi potansiyeli bulunduğunu söyledi. Bakü-Duşanbe direkt uçuşlarının turizm alanında ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinde büyük rol oynadığı vurgulandı.

 

 

Meslektaşına bölgedeki mevcut durum hakkında bilgi veren Bakan Ceyhun Bayramov, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin bundan sonraki provokasyonlarına karşılık uygulanan yerel terörle mücadele tedbirlerini ve bu tedbirlerin nedenlerini anlattı. Söz konusu etkinliklerin ilgili uluslararası normlara tam uyum içinde gerçekleştirildiği vurgulandı ve bu durum çeşitli uluslararası kuruluşlar tarafından da doğrulandı. Azerbaycan’da yaşayan yerel Ermenilerin yeniden entegrasyon çabalarına değinen Bakan Ceyhun Bayramov, Azerbaycan’ın bu konuda gerekli önlemleri aldığını kaydetti.

 

 

 

Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirociddin Muhriddin ise Azerbaycan tarafına misafirperver karşılamadan dolayı şükranlarını sunarak, Azerbaycan-Tacikistan kardeşlik ilişkilerinin hem ikili hem de çok taraflı olarak başarılı bir şekilde geliştiğini, geniş bir işbirliği potansiyelinin bulunduğunu belirtti. İki ülke arasında lojistik, ulaştırma, turizm ve diğer alanlarda

 

Toplantıda karşılıklı ilgi duyulan diğer konular ele alındı.

 

 

Paylaş

BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no57723

 

 

 

 

REKLAM ALANI