Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov – “Kelbecer ve Laçın’da inşaat çalışmaları başarıyla devam ediyor” – ÖZEL

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov – “Kelbecer ve Laçın’da inşaat çalışmaları başarıyla devam ediyor” – ÖZEL
REKLAM ALANI
29.06.2022
A+
A-

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov – “Kelbecer ve Laçın’da inşaat çalışmaları başarıyla devam ediyor” – ÖZEL

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Kelbecer ve Laçın’da inşaat çalışmaları başarıyla devam ediyor. Azerbaycanlıların hem kahraman, hem de yaratıcı bir millet olduklarına elbette tüm dünya bir kez daha şahit olacaktır.” – Diye tarihe not düştü.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 26 Haziran Silahlı Kuvvetler Günü’nde, Kelbecer bölgesine yaptığı ziyaret sırasında Savaş bayrağının komando askeri birliğine teslim töreninde yaptığı konuşmada, ekonomik ve siyasi durumdan, devletin orduya gösterdiği ilgiden ve Laçın-Kelbecer bölgesindeki inşaat çalışmalarından bahsetti.

Evet, Azerbaycan halkı tamamen yıkılmış 10.000 kilometrekarelik bir alana yeni bir hayat kuruyor. Yeni bir hayatın tezahürleri artık görülebilir. Kurtarılan şehir ve köylerimizde kapsamlı inşaat çalışmaları devam ediyor. Azerbaycanlıların hem kahraman, hem de yaratıcı bir millet olduklarına elbette tüm dünya bir kez daha şahit olacaktır.

Bugün Kelbecer’de inşaat çalışmaları devam ediyor, altyapı, elektrik, su temini, evlerin inşaatı devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Aliyev’in önderliğinde Karabağ’ı ve Doğu Zengazur’u restore edeceğiz. Bu süreç çoktan başladı ve her şeyden önce askeri gücümüz bu bölgede, Karabağ’da ve Doğu Zengazur’da her zaman güçlü olmalıdır. İşgal ve Zafer Müzesi’nin temeli Kelbecer’de atıldı. İşgal ve Zafer Müzeleri, kurtarılan tüm şehirlerde inşa edilecek.

Öncelikle yeni bir su tesisi yapılmasının planlandığını belirtelim. Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla su tesisinin temeli atıldı. Bir zamanlar ünlü olan İstisu suyu Azerbaycan’da yeniden piyasaya sürülecek, üretilecek, tüketilecek ve ihraç edilecek.

Dolayısıyla Kelbecer-Laçın kuşağı iklim, rölyef ve doğa açısından en zor bölgedir. Kelbecer ve Laçın ilçelerinin kalkınması için gerekli adımlar atılıyor. Geçen yıl 4 hidroelektrik santrali devreye alındı. Bu yıl 5 hidroelektrik santrali devreye alınacak.” – Diye belirtti.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Şu anda Kelbecer ve Laçın ilçelerinde 10’dan fazla tünel yapılıyor. Aralarındaki en büyük tünelin uzunluğu yaklaşık 12 kilometredir. Bu tünel Murov Dağı’nın altından inşa ediliyor. Bunun hem sivil nüfus hem de ordu için olduğu kadar savunma açısından da gerekli olduğunu belirtelim. Karabağ bölgesinde 10’dan fazla tünel, 9 viyadük ve onlarca köprü inşa edilmekte. Kelbecer’in kendine has büyüleyici doğası vardır. Kelbecer şehrinin Genel Planının onaylanması doğal güzellikleri içerir. Yıl sonuna kadar detaylı tasarım çalışmaları yapılacak, ardından konutlar, okullar ve hastaneler inşa edilecek. Askeri birlikler ve halka açık yerler zaten çalışıyor. Kelbecer’de mutlaka aşık merkezi ve benzeri yapılar da inşa edilecektir.

Laçın bölgesinde yeni bir havalimanının yapıldığını bildirmek isterim. Bu havalimanının yapımının en zor yanı Laçın ve Kelbecer ilçelerinde düz arazi olmamasıdır. Bu nedenle, şerit için doğru koşulları oluşturmak için dağlar bölünür ve kesilir. 2024’te Laçın bölgesinde uluslararası bir havalimanı açılacak ve bundan sonra seyahat daha rahat olacak.

Tabii kısacası kapsamlı çalışmalar yapılıyor – altyapı çalışmaları, hastaneler, okullar, konutlar, kültürel tesisler, camilerimizin restorasyonu, müzeler, havaalanları, demiryolları, tüneller. Sadece bir buçuk yılda yapılan tüm çalışmaları listelemek imkansız. Bu da gösteriyor ki bu toprakların sahipleri bizleriz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Azerbaycan halkı yaratıcı bir halktır. Elbette, yakında kurtarılan tüm bölgeleri bir cennete çevireceğiz.” – Dedi.

 

Açıklama yok.

REKLAM ALANI