Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov: “Bütün İslam dünyası bundan bir sonuç çıkarmalı”

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov: “Bütün İslam dünyası bundan bir sonuç çıkarmalı”
REKLAM ALANI
26.04.2021
A+
A-

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov: “Bütün İslam dünyası bundan bir sonuç çıkarmalı”

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva `ya “Bütün İslam dünyası bundan bir sonuç çıkarmalı” diye açıklamada bulundu.

Bu kanunun kabulü, Amerika ve Avrupa ülkelerinin Türkiye’nin dünyadaki rolünü azaltma arzusudur. Böyleki, bu sadece Ermenistan’ı korumak için değil, aynı zamanda Türkiye’nin artan askeri ve ekonomik gücünü önlemek için de yapıldı.

Açıklama, Türkiye Medyasına ABD Başkanı Josef Biden’ in Osmanlı İmparatorluğu’ndaki 1915 olaylarına ilişkin açıklamasında soykırım kelimesinin kullanıldığına ilişkin yorum yapan Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov’ dan geldi.

Resim önizlemesi

Milletvekili, bunun ikili politikanın açık bir kanıtı olduğunu kaydetti:
“Türkiye her zaman tüm dünyaya, böyle olursa tüm arşivleri açacağımızı söylemiştir. Her şeye rağmen böyle bir karar vermek, güçlerini korumaktan ve seçmenlerine sözlerini tutmaktan başka bir şey değildir. Ama Türkiye dünyada güçlü bir devlet ve her zaman Azerbaycan’ın yanında. Her bir Azerbaycan vatandaşı bir Türk askeridir. Bugün atılan adımlar, Kafkasya’da barış ve istikrarı önlemeye yöneliktir. Türkiye’nin 44 günlük savaşta Azerbaycan’a verdiği destek ve manevi desteği pek çok kişi beğenmedi. Aslında Türkiye’ye karşı atılan adımların Azerbaycan’a karşı da atıldığını düşünüyorum”.

“Bugün dünyada adaletten yana olan Türkiyenin, aynı zamanda Çin ile dostane ilişkileri ve Rusya ile gelişmiş ilişkileri var. Bunlar Türkiyeye karşı ekonomik ortamda yakınlığı önlemek içindir. Bu yasa, Türkiye’nin dünyada büyüyen ekonomik gücünü engellemek içindir. Tabii ki, bundan dolayı en çok kaybeden Amerika olacak.

Türkiye daha da güçlenecek. Aynı zamanda, bütün İslam dünyasının bundan bir sonuç çıkarması gerektiğini düşünüyorum. Hristiyan birliği ve dayanışması varsa eğer, bunun karşısında İslam devletleri ekonomik, askeri ve siyasi olarak birleşmeli ve söz sahibi olmalıdır. Bir sözle, tüm İslam dünyası tetikte olmalıdır”, diye Azerbaycan Milletvekili belirtti..

 

 

REKLAM ALANI