Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycan Cumhuriyeti ve Bulgaristan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlıkları arasındaki siyasi istişarelerin dördüncü oturumuna ilişkin basın duyurusu

Azerbaycan Cumhuriyeti ve Bulgaristan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlıkları arasındaki siyasi istişarelerin dördüncü oturumuna ilişkin basın duyurusu
REKLAM ALANI
06.12.2023
A+
A-

 

 

 

No: 695/23, Azerbaycan Cumhuriyeti ve Bulgaristan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlıkları arasındaki siyasi istişarelerin dördüncü oturumuna ilişkin basın duyurusu

 

 

1 Aralık 2023 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti ile Bulgaristan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlıkları arasındaki siyasi istişarelerin dördüncü toplantısı Sofya’da gerçekleştirildi.

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Yalçın Rafiyev başkanlık ederken, Bulgaristan Cumhuriyeti heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Tikhomir Stoychev başkanlık etti.

İstişarelerde siyasi, ekonomik, enerji, ulaştırma ve insani alanlardaki ikili ilişkilerin mevcut durumu ve gelişme beklentileri ile uluslararası kuruluşlar çerçevesindeki işbirlikleri ele alındı.

 

 

 

İkili ilişkilerin geliştirilmesinde karşılıklı üst düzey ziyaretlerin önemi vurgulanırken, bu bağlamda önümüzdeki yıl yapılması beklenen ziyaretlerin iş birliğinin mevcut dinamiklerine ilave katkı sağlayacağı ifade edildi.

İki ülke arasındaki stratejik diyalog ve siyasi istişare mekanizmalarının yanı sıra Azerbaycan Cumhuriyeti ile Bulgaristan Cumhuriyeti arasında ticari-ekonomik ve bilimsel-teknik işbirliğine ilişkin Ortak Komisyonun faaliyetinin önemi kaydedildi.

 

 

Karşı tarafa, çatışma sonrası dönemde bölgedeki durum, Azerbaycan’ın kurtarılmış topraklarındaki mayın tehditleri, ülkemizin yürüttüğü büyük ölçekli imar, restorasyon ve kentsel gelişim çalışmaları ile uygulama çalışmaları hakkında bilgi verildi. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurtarılmış topraklarına Büyük Dönüş Devlet Programı.

 

 

Toplantıda karşılıklı ilgi duyulan diğer konular hakkında detaylı görüş alışverişinde bulunuldu.

Bulgaristan Cumhuriyeti ziyareti sırasında Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Yalchin Rafiyev’in yanı sıra Bulgaristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Bayan Maria Gabriel, Halk Meclisi Dış Politika Komitesi Başkanı da katıldı. Bulgaristan Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Boyko Borissov ve Bulgaristan Cumhuriyeti Başbakanının Dış ve Güvenlik Politikası Danışmanı Sayın Dragomir Zakov ile görüşmelerde bulundu.

 

 

Paylaş

BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no69523

 

 

 

REKLAM ALANI