Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, İlham Aliyev’i aradı

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, İlham Aliyev’i aradı
REKLAM ALANI
13.02.2024
A+
A-

 

 

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, İlham Aliyev’i aradı

Resim

2024,

8 Şubat’ta Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i aradı.

 

 

 

Charles Michel, Azerbaycan Cumhuriyeti’nde 7 Şubat’ta yapılan seçimlerde elde edilen zafer dolayısıyla Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i tebrik etti ve devlet başkanına yeni görev süresinin uygulanmasında başarılar diledi.

 

 

 

Telefon görüşmesinde Azerbaycan ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin çeşitli yönleri, özellikle enerji ve ulaştırma alanında işbirliği konuları geniş çapta ele alındı. Charles Michel, Avrupa Birliği’nin bölge ülkeleriyle ulaştırma ve bağlantılar alanında ilişkileri geliştirmek için spesifik projelerle gündeme geldiğini vurguladı.

 

 

 

Taraflar ayrıca COP29’un Azerbaycan’da düzenlenmesi ve bu bağlamda Avrupa Birliği ile Azerbaycan arasındaki işbirliği konularına da değindi.

 

 

 

Charles Michel, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den Azerbaycan, Ermenistan ve Avrupa Birliği arasında üçlü formatta Brüksel’de yapılacak toplantıların yeniden başlamasına ilişkin tutumunu belirtmesini istedi.

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın Charles Michel’in girişimiyle Brüksel’de düzenlenen üçlü toplantılara her zaman destek verdiğini söyledi.

 

 

 

Görüşmede, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış görüşmelerine ilişkin görüş alışverişinde bulunulurken, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdaresi ile Ermenistan Başbakanlığı arasında 7 Aralık’ta ikili bazda kabul edilen ortak açıklamanın şu şekilde olduğu vurgulandı: ileriye doğru önemli bir adım.

TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/63649

 

 

 

REKLAM ALANI