Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, “Karabağ Zaferi Türk Dünyası için bir Milatdır”

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, “Karabağ Zaferi Türk Dünyası için bir Milatdır”
REKLAM ALANI
23.08.2021
A+
A-

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, “Karabağ Zaferi Türk Dünyası için bir Milatdır”

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva ‘yla yaptığı söyleşide “Karabağ Zaferi Türk Dünyası için bir Milatdır”  diye tarihe not düştü..

– Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi’ne dair şimdiye kadar yaptıklarınız ve gelecekte yapılacaklar için neler söyleyebilirsiniz?
– Türk Dünyası’nın geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?
– Türk Dünyası’nın geleceği hakkında Türkiye nasıl bir yol izliyor ve gelecekte Türkiye açısından ne gibi bir öngörünüz var?

Millet vekili İsmet Uçma yaptığı açıklamada – “Azerbaycanı TÜRKPA heyeti olarak ve dönem başkanı olarak ziyaret etmiş olduk. Bundan dolayı Azerbaycanda yani kendi yuvamızda bulunmaktan çok büyük mutluluk duyduk. Arkadaşlarımızın misafirperverliği ve kardeşçe bağırlarına basmaları her türlü takdirin üstünde ve ötesindedir. Çok güzel insan kaynağına sahib bir ülkemiz – Azerbaycan.
Can Azerbaycan – Rahmetli Haydar Aliyevin söylediği gibi – “Tek millet, iki devletiz biz!”.
Dolayısıyla, ilk olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizin Karabağ zaferini kutluyorum, tebrik ediyorum. Karabağ zaferi sadece bir dövüşle bir bölgenin alınması değildir. Türk dünyası için bir Milatdır.” – dedi.

“Karabağ Zaferi Türk Dünyası için bir Milatdır”
Millet vekili İsmet Uçma – “Karabağ Zaferimizle Türk dünyası geçmişte olan o büyük özgüveninin yeniden kazanmasına vesile olmuştur. Karabağ sıradan bir coğrafyanın haksız yere ermeniler tarafından işgal edilmiş, gasp edilmiş, katliamlar yapılmış bir coğrafyanın alınmasından ibaret değildir.
Karabağın çok büyük stratejik önemi vardır. Türk dünyası bundan sonra karşısına çıkacak bütün güçlükleri bu psikolojile ve özgüvenle yenmiş olacaktır. Bizim en büyük ihtiyacımız Türk Bilig Revüsüdür.

Bizim Türk dünyası Adriatikden Çin seddine kadar bu birliğini NATO gibi, AB gibi bir birlik oluştura bilirse, derler ya hani, “Türk dünyasının önünde durana aşk olsun.” İnşaallah Türkiyenin bütün eğilimleri bu yöne doğrudur. Özellikle pandemi sürecinde daha fazla düşünme imkanımız oldu. Dolayısıyla, Türk dünyasının bu sosyolojik evrilmesine, yeraltı yerüstü zenginliklerini bu birlik üzerinden hayata geçirmesine çok büyük önem veriyoruz. Yani gözümüz, kulağımız Türk Dünyasındadır. Onlarla eşit şartlarda bütün zenginlikleri ortaya çıkarıp emperyal güçleri bertaraf edip özellikle, işte MİNSK üçlüsünün Karabağda 30yıldır hiç haraket etmediği, yapamadıklarını gerçekten Azerbaycan ve Cumhurbaşkanlarımız 24 saatde yapmışlardır. Türkiye bu bakımdan çok kararlıdır. Silah sanayisinde çok büyük gelişmeler vardır. Burada da bunun örnekleri görülmüştür, ortaya konulmuştur. Türk dünyasının geleceği biz birliğimizi koruya bilirsek, diriliğimizi koruya bilirsek, küçük düşünmezsek çok parlaktır, inşaallah. Türk dünyası, dünyanın diğer had bilmez insan hakları ihlal eden, işgallerde bulunan emperyal güçlerine de adaletin ne olduğunu, demokrasinin ne olduğunu kısa zamanda öğretmiş olacaktır. Bütün gayretimiz bu yöndedir. Azerbaycanlı şehitlerimizi rahmetle anıyorum, Nuri Paşanın islam Orduları şehitlerinden tutun da bu topraklara düşmüş bütün askerlere rahmet diliyorum. Minnetle anıyorum. Azerbaycanlı şehit ailelerimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Acılarını paylaşıyorum.
Azerbaycan devletinin şehit aileleri ile çok yakından ilgilendiğini biliyorum. Bunu çok değerli buluyorum. Bu ilgi ve alakanın hiç kesilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiyede de biliyorsunuz – 40 yıldır terörle mücadele derken, kaybettiğimiz şehitlerimizin ailesine yakınlarına ve etrafına Türkiyenin ve Azerbaycanın Karabağ şehitlerine ve başka şehitlerine nasıl sahip çıktığını biliyoruz. Biz bir merhamet medeniyyetiyiz.*

Biz Kavli Kerim kullanırız. Biz Kavli Leyyin kullanırız. Biz Hilful Fuduldan kaçmayız.” – söyledi.
Millet vekili İsmet Uçma – “Ortak her platformda özgüvenle var oluruz. Kaçanların kimler olduğu bellidir. Emperyal güçler bize çalın atmaya çalışıyorlar. Ama Türk dünyası bu çalımları berteraf etmek konusunda oldukça mütevairdir, tecrübelidir, deneyimlidir, 2 bin yıllık devlet gelenekleri ile tecrübelidir. Kardeşlik hukukuyla tecrübelidir. Bu bağlamda, TÜRKPA nın şuan merkezinde bulunuyoruz, Azerbaycanda. TÜRKPA nın üye sayısının çoğalması, gözlemci sayısın çoğalması, Türk Birliği Revüsünün hayata geçirilmesi çok hayati öneme haizdir. Türkiye böyle bir evrilmede üzerine düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Kardeşlerimiz de zaten birlikte yürüme konusunda son derece kararlıdırlar. Türk dünyasının geleceğinin parlak olduğunu görüyoruz. Birliğimiz, kardeşliğimiz korunduğu sürece cehennemde olsa, göğsümüze gelen söndürürüz. Kıyamete kadar kalacaktır, bu kardeşliğimiz. İlahi il Milğiyame kalacaktır. Sonsuza kadar devam edecektir. Bunları nesillerimize aktara bilmemiz lazım. Onlarla aramızda köprü kurabilmemiz lazım. Nesillerimizle zaten bizim çok büyük bilgi alış-verişimiz, kültür sanat alış-verişimiz, hatta evlilik alış-verişlerimiz var, bunları çoğaltmamız lazım, bir aile olduğumuzun farkına varmamız lazım.

Dün küçük çadırlarımız vardı, bu gün çadırlarımız büyüdü, büyüdü. İnşaallah, bütün bir Gök kubbe Türklere ve Türk dünyasına çadır olacaktır.

Çok teşekkür ediyorum. Kolaylıklar diliyorum. Azerbaycanı ve Cumhuriyyetlerimizi, Kardeşlerimizi tekrar kutluyor, tebrik ediyorum, Zaferleri mübarek olsun, İnşaallah.” – diye tarihe not düştü..

REKLAM ALANI