MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ : “MİLLİ EĞİTİM, İSTİKBALİN İNŞASI, İSTİKLALİN GÜVENCESİDİR.”

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ : “MİLLİ EĞİTİM, İSTİKBALİN İNŞASI, İSTİKLALİN GÜVENCESİDİR.
MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ : “MİLLİ EĞİTİM, İSTİKBALİN İNŞASI, İSTİKLALİN GÜVENCESİDİR.”
Yayın: 12 Aralık 2021 SİYASET Google News

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ : “MİLLİ EĞİTİM, İSTİKBALİN İNŞASI, İSTİKLALİN GÜVENCESİDİR.”

MHP Iğdır Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyon Üyesi Yaşar KARADAĞ, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2022 Bütçesi üzerine Parti Grubu adına TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.

Açıklama yok.
Yaşar KARADAĞ, Milli Eğitimin İstikbalin inşası, istiklalin güvencesi olduğunu ifade etti.
Konuşmasına, “Değerli Milletvekilleri Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün: ‘Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Hür fikirler tatbik mevkiine konduğu vakit Türk Milleti yükselecektir.’ Sözünden hareketle, Millî eğitimin, İstikbalin inşası, İstiklalin güvencesi olduğu unutulmamalıdır.” Şeklinde başlayan KARADAĞ, Eğitim Politikamızın Türk Milletine mensubiyetin gurur ve şuuruna sahip, Manevi ve ahlaki değerlerimize bağlı, Çağımızın bilimsel gerçeklerine açık, Analiz eden, üreten ve problem çözen, İnançlı, duyarlı nesiller yetiştirmek olması gerektiğini dile getirdi.

Açıklama yok.
Genç bir nüfusa sahip ülkemizin, 21’inci yüzyıldaki hedeflerine ancak eğitimle ulaşabileceğini savunan MHP Milletvekili Yaşar KARADAĞ konuşmasına şöyle devam etti : “Bugün 84 milyon nüfuslu ülkemizde, 70 Bin civarındaki okulumuzda 1 milyonun üzerinde öğretmen ile yaklaşık 19 milyon evladımız ilk ve orta öğretimde, 8 milyon gencimiz ise yüksek öğretimde öğrenim görmektedir. Dolaysıyla görüşmekte olduğumuz Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi, ülkemizin bu gününü ilgilendirdiği gibi geleceğini de ilgilendirmektedir. Bu nedenle; Okul öncesi eğitimden başlayarak, her kademede sağlam bir eğitim politikası oluşturmak zorundayız. Sanayi devrimi sonrasında eğitimli bireylere olan talep artmıştır. Modern ulus devletlerinde, eğitimle ekonomi arasında oldukça önemli bir ilişki vardır. İçinde bulunduğumuz bilgi çağıyla birlikte bu ilişkinin önemi giderek artmaktadır. Bu kapsamda; Okul öncesi eğitime erişimin artırılması, Okullar arası imkan farklılıklarının azaltılması, Mesleki eğitimin güçlendirilmesi ile birlikte, Öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi de şarttır. Güçlü ekonomiye sahip olmak, nitelikli personellerden geçer. Bir personelin nitelikli olması ise; Mesleğinde almış olduğu eğitim ve teknik donanımıyla olur.”

Mesleki eğitimin teşvik edilmesine, yaygınlaştırılmasına ve özendirilmesine yönelik çalışmaların adeta milli bir seferberlik halinde yürütülmesi gerektiğinin üzerinde duran KARADAĞ, Mesleki eğitimde okul temelli ve iş yeri temelli modeller birleştirilerek İkili eğitim modelinin oluşturulması, bu okulların sayısının ve kalitesinin yükseltilmesi, Ortaöğretim içindeki payının, Yüzde 35 lerden daha yükseklere çıkarılması, geleneksel çıraklık, kalfalık, ustalık eğitimi veren mesleki eğitim merkezlerinin teşvik edilmesi gerektiğini öne sürdü. Mesleki eğitim merkezleri ile sanayi ve KOBİ’ler arasında sektörel bağ kuran bir yapı oluşturulması gerektiğini söyleyen Yaşar KARADAĞ : “Maalesef bugüne kadar meslek liseleri, düşük kaliteli eğitim veren, üniversite yolu kapalı kurumlar olarak görülüyordu. Son zamanlarda Milli Eğitim Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar ile bu imaj yok olmaya başlamış tır. Ancak bunun daha da geliştirilerek Meslek Liseleri’nin daha cazibeli ve tercih edilen kurumlar haline getirilmesi gerekmektedir. Üniversite sınavlarında kendi alanlarını tercih eden öğrencilere ek puan verilmeli, Mesleki eğitim kurumlarında başarılı öğrencilere burs desteği sağlanmalı, mezunlara istihdamda öncelik verilmelidir. Güçlü Türkiye, güçlü ekonomi, güçlü sanayi için mesleki eğitim önceliğimiz olmalıdır” dedi.
Öğretmenlerin yaşadığı sorunlara da değinen KARADAĞ : “Eğitim sistemimizin mihenk taşı olan öğretmenlerimizin, yaşadıkları sorunları biliyoruz. Öğretmenlerimizin sorunlarının çözümü için, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması gerektiğini geçtiğimiz yıllarda defalarca dile getirmiştik. Bu konuda; Sayın Cumhurbaşkanımız, 20. Milli Eğitim Şurası Açılış Töreninde öğretmenlerimize müjdeyi verdi. İnşallah kanun en kısa sürede Gazi Meclisimize gelecektir. Bu kanun öğretmenlerimizin; Mali, Sosyal ve özlük haklarını iyileştirecek, Uzman öğretmen ve Baş Öğretmen uygulaması hayata geçirecek, Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılarak, Sözleşmeli öğretmenlerin de sosyal hakları, kadrolu öğretmenler ile aynı olacaktır” şeklinde konuştu.

ATANAMAYAN ÖĞRETMEN KALMAMALI, ÖĞRETMENLERİMİZİN EKONOMİK KOŞULLARI DÜZELTİLMELİDİR
Atanamayan öğretmenin kalmaması ve öğretmenlerin ekonomik koşullarının iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizen MHP Milletvekili Yaşar KARADAĞ : “Atama bekleyen birçok öğretmen adayımız var. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim amacımız, boş kadrolara hak eden adayların atanmasıdır. Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ’nin de dediği gibi; Atanamayan öğretmen sorununa neşter vurulmalı, bu konu artık kapanmalıdır. Öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi olmaz. Öğretmenlerimiz hak ettikleri kadroyakavuşmalıdır. Bununla birlikte geleceğimizi şekillendiren vefakar öğretmenlerimizin, Ekonomik koşulları da maaş ve ek ders ücreti bazında iyileştirilmelidir. Öğretmen kirasını, faturasını nasıl ödeyeceğini, Ay sonunu nasıl getireceğini düşünmeden huzur içinde sınıfına girip çıkmalıdır. Sorunsuz öğretmen, sorunsuz eğitim ve öğretim demektir. Ayrıca, 3600 ek gösterge öğretmenlerimiz tarafından da beklenilen bir talep. Kaldı ki zaten Milliyetçi Hareket Partisi olarak hem 3600 ek gösterge hem de eğitim – öğretime hazırlık ödeneğinin iyileştirilmesi hakkındaki kanun teklifimizi, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunmuştuk. Bu sorunun da Meslek Kanunu ile birlikte çözüleceği inancındayız” dedi.

Öğretmenlerimizin yaşadığı en büyük sorunlardan birisinin de öğretmene şiddet konusu olduğunu vurgulayan MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, gerek fiziki gerekse psikolojik şiddete uğrayan bir çok öğretmenimizin olduğunu, yapılan bir araştırmaya göre, öğretmenlerimizin %48 inin şiddete maruz kaldığını, yine aynı araştırmaya göre öğretmenlerin %56 sının kendilerini okulda güvende hissetmediklerini belirtti.

Bunun gerçekten üzücü bir durum olduğunu ve bu konuda öğretmenlerimizin sonuna kadar yanında olduklarını ifade eden KARADAĞ, Zaten konu ile ilgili de Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve müeyyideler getirilmesi amacıyla 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tekliflerini #TBMM Başkanlığı’na sunduklarını, Çözüme kavuşturulmasını beklediklerini vurguladı.

Konuşmasında, eğitim – öğretimlerine herhangi bir şekilde ara vermiş üniversite öğrencilerinin af kanunu beklentilerine de değinen MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, konuşmasını şöyle sonlandırdı : “Son olarak bir de şunu dile getirmek istiyorum. Üniversite sınavını kazanan, Ancak süreç içerisinde dönemin şartlarının doğurduğu farklı sebepler ile, birçok üniversite öğrencisi eğitimlerini yarıda bırakarak ayrılmak zorunda kalmışlardır. Terör suçu işleyenler yada herhangi bir terör örgütü mensubiyeti olanlar hariç, diğer öğrencilerimizin eğitimlerine devam edebilmelerini sağlamak amacı ile yeni bir öğrenci affının yürürlüğe girmesi uygun olacaktır. Böylece yüzbinlerce gencimizin geleceği yeniden şekillenecek, Aileleri ile birlikte milyonlarca vatandaşımızın hayatı olumlu etkilenecektir.
Bütün bu görüş ve beyanlarımız doğrultusunda; Manevi ve kültürel değerlerimizi özümseyen, muasır medeniyetler seviyesine erişmeyi hedef edinen, yeni nesillerimizin yetişmesi arzusu ile, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm şehit öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Gazi Meclisi ve Aziz Türk Milletini saygıyla selamlıyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Son Güncelleme: 12 Aralık 2021